ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

25 Σεπτεμβρίου 1944 – Απόβαση Καταδρομέων και κατάληψη της Μυκόνου

25 Σεπτεμβρίου 1944 – Απόβαση Καταδρομέων και κατάληψη της Μυκόνου

Καταδρομική ενέργεια Ιερολοχιτών στη Μύκονο. Τμήμα 25 Ιερολοχιτών, υπό τον Ταγματάρχη Π. Δημόπουλο, εκτελεί επιδρομή στο νησί της Μυκόνου, όπου ανατινάζει αποθήκες πυρομαχικών, σκοτώνει έξι Γερμανούς, τραυματίζει επτά, και στη συνέχεια αποχωρεί. Την επόμενη μέρα μια περίπολος που έχει παραμείνει στο νησί πληροφορεί τη διοίκηση ότι οι Γερμανοί το εγκατέλειψαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ο Ιερός Λόχος (πρόδρομος των ΛΟΚ) πρόσφερε στην Πατρίδα -πέραν των σαμποτάζ και των καταδρομικών ενέργειων τους το1942- υψίστης εθνικής σημασίας υπηρεσία, με τους υπέροχους αγώνες του και με τις θυσίες των αξιωματικών και των οπλιτών του και συντέλεσε μαζί με την εξαίρετη δράση του Πολεμικού μας Ναυτικού, στην απελευθέρωση της Δωδεκανήσου και την επιστροφή και ενσωμάτωσή της στη μητέρα Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.