ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Το ήξερες; – Γιατί οι Ινδιάνοι έχουν μακριά μαλλιά; – Ιδού η απάντηση!

Το ήξερες; – Γιατί οι Ινδιάνοι έχουν μακριά μαλλιά; – Ιδού η απάντηση!

Όλοι ξέρουμε πως οι ινδιάνοι έχουν κατά κανόνα πλούσια κόμη. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ γιατί οι ινδιάνοι έχουν μακριά μαλλιά; Τους βοηθούν άραγε κάπου ή τα είχαν απλά για στιλιστικούς λόγους; Ας δούμε!

Σίγουρα θα υπάρχουν διάφορες θεωρίες για τα μακριά μαλλιά των ινδιάνων της Αμερικής. Άλλες με μεγαλύτερη και άλλες με μικρότερη δόση αλήθειας.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη πάντως η πλούσια χαίτη των ιθαγενών οφείλεται στο γεγονός ότι πίστευαν ότι το μακρύ μαλλί τους δίνει μαγικές ικανότητες ή έστω έξτρα δύναμη.

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή τα μαλλιά υποτίθεται πως είναι επέκταση του νευρικού συστήματος. Έτσι, πολύ απλά όσοι έχουν μακριά μαλλιά πιστεύεται ότι έχουν πιο ανεπτυγμένη διαίσθηση, καθώς και την ικανότητα να προσεγγίζουν ευκολότερα διακριτικές πληροφορίες.

Όσον αφορά τους ινδιάνους, τώρα, λέγεται ότι κατά την διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έψαχνε να στρατολογήσει ανιχνευτές μέσα στους καταυλισμούς των ινδιάνων.

Κι αυτό γιατί θεωρούσαν ότι επειδή ήταν μαθημένοι στο να κινούνται σε δύσκολα περιβάλλοντα και δύσβατα εδάφη θα ήταν δυσκολότερο να τους εντοπίζουν οι εχθροί. Αυτό το μετέφραζαν περίπου σαν “μαγικές” ικανότητες.

Όταν λοιπόν, βρήκαν υποτίθεται αυτούς που έψαχναν, τους προσέλαβαν στον αμερικανικό στρατό. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου παρατήρησαν ότι οι ινδιάνοι έχασαν τις ικανότητες τους.

Ψάχνοντας να βρουν τι είχε συμβεί, συμπέραναν ότι η αιτία ήταν το γεγονός ότι τους κούρεψαν!!! Λίγο πολύ δηλαδή θεώρησαν ότι χάνοντας τα μακριά μαλλιά τους, έχασαν και την διαίσθηση τους.

Συνεπώς θεώρησαν ότι για αυτόν τον λόγο οι ινδιάνοι άφηναν μακριά τα μαλλιά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πραγματικότητα μπορεί απλά να έχασαν τις διαισθητικές αρετές τους απλά επειδή με το κούρεμα έπαψαν να πιστεύουν στον εαυτό τους, με την έννοια ότι οι ίδιοι πίστευαν ότι η δύναμη τους βρισκόταν στα μαλλιά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.