Μουσουλμάνοι, Ινδοί, Βαλκάνιοι, Σκανδιναβοί: Οι λεγεώνες των ξένων που πολέμησαν με τα αιματοβαμμένα Waffen SS

Δεκάδες χιλιάδες ξένοι πείστηκαν να καταταγούν

Μουσουλμάνοι, Ινδοί, Βαλκάνιοι, Σκανδιναβοί: Οι λεγεώνες των ξένων που πολέμησαν με τα αιματοβαμμένα Waffen SS

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, τα δύο πιο διάσημα μέλη των αιματοβαμμένων Στρατιωτικών Ες Ες, δεν ήταν Γερμανοί, αλλά υπήκοοι του Βελγίου και της Δανίας.

Ο Βέλγος πρώην δημοσιογράφος Λέον Ντεγκρέλ, έφτιαξε τη λεγεώνα της Φλάνδρας, που ενσωματώθηκε στα Βάφεν Ες Ες στο ρωσικό μέτωπο.

Να σημειώσουμε ότι τα Waffen SS πέρα από τη αναμφισβήτητη μαχητική τους αξία διακρίθηκαν και για τις αφαγές και ερημώσεις ολόκληρων περιοχών, ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη με το πιο σκληρό τρόπο, όπως π.χ. το κάψιμό τους μέσα σε αποθήκες εκκλησίες κλπ. αυτών που ο Α.Χίτλερ χαρακτήριζε “ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας”. 2_007

Κέρδισε όλες τις προαγωγές από λοχαγό σε στρατηγό, για εξαιρετική ανδρεία. Συνεπλάκη σε 75 μάχες, σώμα με σώμα και πολλές φορές τραυματίστηκε. Του απονεμήθηκαν οι μεγαλύτερες τιμές και παράσημα και ήταν από τους τελευταίους που πολέμησαν στο Ανατολικό μέτωπο.

Σύμφωνα με τον Ντρέγκελε, ο Χίτλερ του είχε πει ότι «αν είχα ένα γιο, θα ήθελα να σου μοιάζει». Υποστήριζε μάλιστα, ότι η πολιτική και η δημοσιογραφική του δράση στο Βέλγιο, είχαν εμπνεύσει τον δημιουργό του Τεν – Τέν να σχεδιάσει τον ήρωα του ομώνυμου κόμικ. letonoi

Ο 27χρονος Δανός υπολοχαγός των Ες Ες, Περ Σόρενσεν, σταμάτησε κάποτε με λίγους άνδρες ένα πανίσχυρο τάγμα των Σοβιετικών, που συνοδευόταν από άρματα μάχης.

Το 1945, ήταν από τους τελευταίους που υπερασπίστηκαν το Βερολίνο, πέφτοντας νεκρός από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή. Παρά την πτώση της πόλης, οι συμπολεμιστές του σταμάτησαν τις μάχες για να το κηδέψουν με όλες τις στρατιωτικές τιμές που προβλεπόταν για έναν ήρωα. Από την πρώτη στιγμή της θητείας του στα Ένοπλα Ες Ες, ήταν το παράδειγμα για όλους τους στρατιώτες. 8755474 (1)

Από το 1940, ο προσωπάρχης του Χίμλερ, Γκέτλεμπ Μπέργκερ, είχε εισηγηθεί ένα σχέδιο επιστράτευσης εθελοντών από τις κατακτημένες χώρες, που ήθελαν να πολεμήσουν στο πλευρό των Γερμανών.

Τον Ιούνιο του 1941, σχηματίστηκε η Μεραρχία Βίκινγκ, που αποτελούνταν από: το Σύνταγμα Νορντ, στο οποίο μετείχαν Δανοί και Νορβηγοί φιλοναζί, το Σύνταγμα Γουέστλαντ με Ολλανδούς και Φλαμανδούς και το Σύνταγμα Γερμανία, που είχε μεταφερθεί από τη Μεραρχία του Ράιχ.

Επικεφαλής αξιωματικοί ήταν υψηλόβαθμα στελέχη των Ένοπλων Ες Ες. Από τους πρώτους που φόρεσαν τη στολή των ναζί ήταν οι Φλαμανδοί, που κατετάγησαν εθελοντικά, για να πολεμήσουν τον μπολσεβικισμό και τους κομμουνιστές.

Με το ίδιο σκεπτικό, δηλαδή τον πόλεμο εναντίον του κομμουνισμού, κατετάγησαν σύντομα στα Ένοπλα Ες Ες , Κροάτες, Βόσνιοι, Ρώσοι, Ουκρανοί, Κοζάκοι, Βούλγαρο, Ινδοί, Ιταλοί, Ρουμάνοι, Ισπανοί, και άλλοι. bosnioi

Οι εθελοντές ντύνονταν με τη στολή των Γερμανών, αλλά στο κεφάλι μπορούσαν να φορούν ότι ήθελαν. Έτσι, οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας φορούσαν φέσια, οι Ινδοί τα τουρμπάνια τους, κοκ. 56

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 500 χιλιάδες εθελοντές από όλον τον κόσμο υπηρέτησαν τον γερμανικό στρατό ο καθένας με τα δικά του κίνητρα. Ήταν υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν πιστά τους γερμανικούς στρατιωτικούς νόμους, ενώ τους περνούσαν από σύντομη εκπαίδευση, με πρακτική σε επιλεγμένα πεδία μάχης.

Η ειρωνεία ήταν ότι, το 1945 που δημιουργήθηκε η 38ηΜεραρχία Nibelungen, με σπουδαστές της στρατιωτικής σχολής του BadToelz, αποτελούνταν σε μεγάλο ποσοστό από ξένους εθελοντές, παρά από Γερμανούς. vsdv

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.