Τo παλαιότερo Νεάντερταλ DNA βρέθηκe σε σκελετό στην Ιταλία!

Τo παλαιότερo Νεάντερταλ DNA βρέθηκe σε σκελετό στην Ιταλία!

Ο ασβεστίτης-επιστρωμένος σκελετός μιας αρχαίας ανθρώπινης μορφής, μα ενσωματωμένος σε πετρώματα βαθιά μέσα σε μια σπηλιά στην Ιταλία, απέφερε το παλαιότερο Νεάντερταλ DNA που βρέθηκε ποτέ. Αυτά τα μόρια, τα οποία θα μπορούσαν να είναι έως και 170.000 χρόνια παλιά, θα μπορούσε μια μέρα να αποτελεί τη πιο ολοκληρωμένη εικόνα της Νεάντερταλ ζωής, λένε οι ερευνητές.

Παρά το γεγονός ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι είναι η μόνη ανθρώπινη καταγωγή, και πολλοί άλλοι ζούσαν κάποτε στη Γη. Οι πιο κοντινοί συγγενείς των σύγχρονων ανθρώπων ήταν οι Νεάντερταλ, που έζησαν στην Ευρώπη και την Ασία, έως ότου εξαφανίστηκαν περίπου 40.000 χρόνια πριν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

. Το 1993, οι επιστήμονες ανακάλυψαν εναν εξαιρετικά άθικτο σκελετό ενός αρχαίου ανθρώπινου είδους ανάμεσα στους σταλακτίτες και σταλαγμίτες στο σπήλαιο του Lamalunga, κοντά στη Altamura στη νότια Ιταλία – μια ανακάλυψη που όπως είπαν είχε τη δυνατότητα να αποκαλύψει νέα στοιχεία για Νεάντερταλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.