Ρία Δελούτση: Το «ηφαίστειο» θηλυκότητας του ελληνικού κινηματογράφου (φωτό- βίντεο)

Ρία Δελούτση: Το «ηφαίστειο» θηλυκότητας του ελληνικού κινηματογράφου (φωτό- βίντεο)

Ακόμα και οι φωτογραφίες αυτής της γυναίκας «μυρίζουν» θηλυκές ορμόνες. Ξεχειλίζουν από το κάδρο σαν ηφαιστειακή λάβα, σε σημείο που αναρωτιέται κανείς πόσο δύσκολο θα ήταν να παίζει δίπλα της, στα κινηματογραφικά στούντιο ή στις πολλές εμφανίσεις της στο θεατρικό σανίδι, και να παραμένει συγκεντρωμένος.

Διότι αυτό το πλάσμα, δημιούργημα ελληνο-ιταλικών γονιδίων, υπήρξε μία από τις πιο ελκυστικές ηθοποιούς της γενιάς της, πολύ πιο θελκτική και σέξι από πολλές άλλες που έγιναν πρώτα ονόματα χάρη στα κάλλη και τα πλούσια ελέη τους.

Ο λόγος για την ηθοποιό Ρία Δελούτση (Ελευθερία Ντε Λούτζιο) που κόσμησε με τα ατέλειωτα πόδια της τα πλατό του ελληνικού κινηματογράφου πλάι σε ογκόλιθους της υποκριτικής.

Το 1961 εκλέγεται Σταρ Ελλάς κι αναχωρεί για το Μαϊάμι των ΗΠΑ όπου συμμετέχει στο διαγωνισμό τη Μις Υφήλιος και κερδίζει τον τίτλο της «Μις Φιλία». Μετά τα διεθνή καλλιστεία, παρ’ όλο που της γίνεται πρόταση να παραμείνει στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει σε ταινία του χόλιγουντ, επιστρέφει στην Ελλάδα.

Έχει γυρίσει τριάντα δύο ταινίες από τις οποίες ξεχωρίζουν: «Βαβυλωνία» ( κινηματογραφική διασκευή και σκηνοθεσία Γ.Διζικιρίκη ) όπου πρωταγωνιστεί,-ερμηνεύοντας το ρόλο της Ιταλιάνας πριμαντόνα-, δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες. «Η Παριζιάνα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, «Ο γίγας της Κυψέλης» με τον Νίκο Ρίζο, «Το αφεντικό μου ήταν κορόϊδο» με τον Νίκο Σταυρίδη, «Η κλοπή της οδού Σταδίου» με το Σωτήρη Μουστάκα, «Ξύπνα κορόίδο» με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, «Πειραιάς ώρα 7:30» με το Λαυρέντη Διανέλο και την Κάκια Αναλυτή, «Ξενοδοχείο των παρανόμων» κι άλλες.

Έχει παίξει με όλους τους καταξιωμένους συναδέλφους της, όπως οι : Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Γιώργος Κωνσταντίνου, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Παντελής Ζερβός, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Αλέκος Λειβαδίτης, Μίμης Φωτόπουλος, Σταύρος Παράβας, Κούλης Στολίγκας, Γιάννης Γκιωνάκης, Κώστας Χατζηχρήστος, Θανάσης Βέγγος, Σωτήρης Μουστάκας, Ρένα Βλαχοπούλου, Ρένα Ντόρ, Άννα Καλουτά, Μαίρη Αρώνη, Σμάρω Στεφανίδου κ.α.

Δυστυχώς, η μοίρα την χτύπησε πριν μερικά χρόνια με τον τραγικό θάνατο του γιου της -σε ηλικία 38 ετών- που συνέβη το πρωί τις 21/06/2010, καθώς πήγαινε στη δουλειά με τη μηχανή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.