ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τζάκι vs Μέρλιν: Η εξωπραγματική αντίδραση της όταν η Μονρόε της αποκάλυψε τον παράνομο δεσμό της με τον Κένεντι

Τζάκι vs Μέρλιν: Η εξωπραγματική αντίδραση της όταν η Μονρόε της αποκάλυψε τον παράνομο δεσμό της με τον Κένεντι

Ήταν τον Μάιο του 1962 όταν η Μέριλιν Μονρόε έκανε το όνομά της να συζητιέται σε ολόκληρο τον κόσμο μετά την ερμηνεία του αξέχαστου πλέον «Happy Birthday Mr. President» για τα 45α γενέθλια του Τζον Κένεντι που γιορτάστηκαν μεγαλοπρεπώς στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Η εμφάνισή της εκεί και ο «ιδιαίτερος» τρόπος με τον οποίο ευχήθηκε στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για τα γενέθλιά του επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνώριζαν: Η Μέριλιν ήταν ερωμένη του.

Η σχέση των δυο τους έχει όλα αυτά τα χρόνια εμπνεύσει βιογράφους, λογοτέχνες και σεναριογράφους καθώς τόσο η ζωή όσο και ο θάνατός τους συνδέθηκαν άρρηκτα.
Από τη βραδιά εκείνη, ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα και για τους δύο.

Η Μέριλιν θα βρισκόταν νεκρή στις 5 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς στο σπίτι της στο Μπρέντγουντ, με την ιατροδικαστική εξέταση να καταλήγει στο πόρισμα πως η διεθνούς φήμης σταρ πέθανε από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών χαπιών.

Όσο για τον Κένεντι; Η δολοφονία του στις 22 Νοεμβρίου του 1963 στο Τέξας μπήκε στη λίστα με τις πιο μελανές σελίδες τις Αμερικανική ιστορίας.

Για το κοινό της Μέριλιν, όμως, αποτέλεσε μια σύντομη «δικαίωση» καθώς η οικογένεια Κένεντι για πολλούς είχε άμεση σχέση με τον «ανεξήγητο» θάνατο της Μέριλιν.

Ελάχιστοι, βλέπετε, πίστεψαν πως η ξανθιά ντίβα πέθανε από υπερβολική δόση. Μέχρι σήμερα, το όνομα «Κένεντι» φιγουράρει στη λίστα με εκείνους που είχαν όφελος να… ξεφορτωθούν τη γυναίκα – σύμβολο του αμερικανικού κινηματογράφου.

Δεν ήταν κρυφό πως τα αδέρφια Τζον και Μπόμπι Κένεντι είχαν και τα δύο περάσει από το κρεβάτι της. «Με πετούσαν ο ένας στον άλλον σαν ένα κομμάτι κρέας», φέρεται να είχε εξομολογηθεί με παράπονο η ίδια στο περιβάλλον της.

Ωστόσο, γνωστότερο έγινε το ειδύλλιο της με τον σύζυγο της Τζάκι Κένεντι, με τον οποίο πιθανότατα ξεκίνησε να συνευρίσκεται ερωτικά τον Μάρτιο του 1962, παρότι οι δυο τους γνωρίζονταν ήδη από το 1961, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο πάρτυ του ηθοποιού Πίτερ Λόφορντ, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδερφή του Κένεντι, Πατρίτσια.

Εκείνη, είχε γίνει φίλη με τη Μέριλιν μετά τη συνεργασία τους στην ταινία «Let’s Make Love». Η Μονρόε είχε μόλις χωρίσει από τον σύζυγό της, Άρθουρ Μίλερ.

Έτσι, δε θα μπορούσε να ξεφύγει από τη λίστα των γυναικών με τις οποίες ο Πρόεδρος τον ΗΠΑ απάτησε την Πρώτη Κυρία της Αμερικής.

Η Τζάκι είχε μάθει για πολλές από τις εξωσυζυγικές σχέσεις του Κένεντι, επέλεγε όμως να τις αγνοεί επιδεικτικά. Δεν κατάφερε, όμως, να κάνει το ίδιο όταν η Μέριλιν μπήκε στο παιχνίδι.

Ο συγγραφέας Κρίστοφερ Άντερσεν στο βιβλίο του «In These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie», αναφέρει πως η σχέση Κένεντι – Μονρόε στοίχισε πολύ στην Τζάκι. Ήταν -ίσως- και η μοναδική που την πείραξε τόσο. Οι δύο γυναίκες ήταν τόσο, μα τόσο διαφορετικές.

Από τη μία η Τζάκι είχε για λόγους συμφερόντων επιλέξει να ζει μια ζωή μέσα στους συμβιβασμούς γνωρίζοντας πως ο σύζυγός της ουδέποτε υπήρξε πιστός και από την άλλη, η Μέριλιν πίστευε αφελώς πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα εγκατέλειπε την οικογένειά του για να την παντρευτεί και να της δώσει τη θέση της Πρώτης Κυρίας.

Σύμφωνα με το βιβλίο, η ξανθιά λολίτα είχε κάποτε πει στην καλή της φίλη και γνωστό pin up girl της εποχής, Ζαν Κάρμεν: «Δε με βλέπεις ήδη Πρώτη Κυρία;». Και η ίδια θα έφτανε ακόμα πιο μακριά.

Όπως ο Λόφορντ είχε αναφέρει, η Μονρόε δεν δίστασε να τηλεφωνήσει στη Τζάκι για να της «εξομολογηθεί» τον δεσμό της με τον Κένεντι και παράλληλα να την ενημερώσει πως ο ίδιος είχε ήδη αποφασίσει να τους εγκαταλείψει για να ζήσει μαζί της.

Όσο για την απάντηση της μετέπειτα κυρίας Ωνάση; Είναι αυτή που κανείς δεν θα περίμενε από μια γυναίκα που μόλις είχε ακούσει από την άλλη γραμμή να της λένε πως ο σύζυγός της θα την εγκατέλειπε. Και μάλιστα δια στόματος της ίδιας του της ερωμένης!

«Μέριλιν, θα τον παντρευτείς, αυτό είναι υπέροχο. Και θα μετακομίσεις στον Λευκό Οίκο και θα πάρεις τις ευθύνες της Πρώτης Κυρίας. Εγώ θα φύγω και εσύ θα έχεις όλα τα προβλήματα», απάντησε –φαινομενικά τουλάχιστον- απαθέστατα.

Γιατί όσοι τη γνώριζαν έβλεπαν πως ειδικά αυτός ο παράνομος δεσμός του Κένεντι την είχε καταρρακώσει.

Θα ήταν μάλλον που η Μέριλιν δεν ήταν μία ακόμα κατάκτηση του Τζον, μα η πιο υπερσεξουαλική γυναίκα εν ζωή που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της σε μια ολόκληρη εποχή…

πηγή: menshouse.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.