Δείτε την Ιερουσαλήμ πώς ήταν το 1897 επί οθωμανικής κατοχής: Φιλμ εξαιρετικής ποιότητας

Δείτε την Ιερουσαλήμ πώς ήταν το 1897 επί οθωμανικής κατοχής: Φιλμ εξαιρετικής ποιότητας

Eνα καλής ποιότητας φιλμ από την Ιερουσαλήμ του 1897, την εποχή που η ιερή πόλη για τον Χριστιανισμό (αλλά και των Εβραίων και των μουσουλμάνων) ήταν στην κατοχή των Οθωμανών Τούρκων.

Η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετική, η ταινία έχει υποστεί επεξεργασία ώστε η κίνηση να έχει έρθει σε φυσιολογικά επίπεδα και έχει προσπαθεί ήχος.

Η Ιερουσαλήμ καταλήφθηκε το 1517 από τους Οθωμανούς Τούρκους και έμεινε υπό την κατοχή τους 400 χρόνια.

Το 1917 την κατέλαβαν οι Βρετανοί, οι οποίοι αποχώρησαν από εκεί όταν άρχισε να γίνεται αντικείμενο σφοδρής διαμάχης μεταξύ των Αράβων και των Εβραίων.

Τελικά, το 1947 ένα τμήμα της έγινε εβραϊκό μετά τον πρώτο αραβοϊσραηλινό πόλεμο και το άλλο αραβικό, ενώ από το 1967 καταλήφθηκε συνολικά από τους Ισραηλινούς οι οποίοι την μετέτρεψαν σε πρωτεύουσα του κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.