ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η άγνωστη ιστορία του λεμονιού – Πότε ήρθε στην Ευρώπη

Η άγνωστη ιστορία του λεμονιού – Πότε ήρθε στην Ευρώπη

Το λεμόνι αποτελούσε σύμβολο κοινωνικής θέσης για την αρχαία Ρωμαϊκή ελίτ, σύμφωνα με ερευνητές.

Ενώ τα οπωροφόρα κίτρου είναι γνωστά στις Μεσογειακές περιοχές σήμερα, τα εσπεριδοειδή δεν κατάγονται από τη Μεσόγειο, αλλά από την νοτιοανατολική Ασία, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τελ Αβιβ, δείχνει ότι τα πρώτα δείγματα από τα πρώτα λεμόνια βρέθηκαν στη Ρωμαϊκή αγορά, περίπου στα χρόνια του Ιησού Χριστού.

Το κίτρο, ένα μεγάλο και ευωδιαστό φρούτο με χοντρή φλούδα, θεωρούνταν προϊόν μεγάλης αξίας λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του, της συμβολικής χρήσης του, της ευχάριστης μυρωδιάς και της εξάπλωσης του και σε άλλες περιοχές.

Η έρευνα βασίστηκε σε μια συλλογή αρχαίων κειμένων, τέχνης, βοτανικών δειγμάτων συμπεριλαμβανομένων σπόρων και άλλων υπολειμμάτων φρούτων.

Μέχρι και τον πρώτο αιώνα μετά Χριστόν, η μόνη ποικιλία κίτρου, διαθέσιμη στους αρχαίους Ρωμαίους ήταν τα πολύ σπάνια και ακριβά λεμόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σήμερα τα εσπεριδοειδή είναι ένα μεγάλο συστατικό του Μεσογειακού τοπίου και μια από τις πιο σημαντικές καλλιέργειες φρούτων στην περιοχή», λέει η Δρ.Dafna Langgut από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.