ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ρουμανία: Οι Έλληνες της Κωνστάντζας τιμούν το «ΟΧΙ»

Ρουμανία: Οι Έλληνες της Κωνστάντζας τιμούν το «ΟΧΙ»

Δημοσιεύματα στη Ρουμανία κάνουν εκτενείς αναφορές στο μεγάλο «ΟΧΙ» της Ελλάδος ενώ η ελληνική κοινότητα της Κωνστάντζας θα πραγματοποιήσει θρησκευτική τελετή.

Η Ελλάδα γιορτάζει την ‘Ημέρα της Αξιοπρέπειας’, τιμώντας τους ήρωες που σκοτώθηκαν στον αντιφασιστικό αγώνα και στις 28 Οκτωβρίου κάθε έτους πραγματοποιούνται στρατιωτικές παρελάσεις καθώς και πολιτιστικές- καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Οι παράκτιες πόλεις οργανώνουν επίσης ναυτικές παραστάσεις, αλλά οι μεγαλύτερες γιορτές γίνονται στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Ειδικά η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τριπλά: τη γιορτή του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου, την Ημέρα απελευθέρωσής της από την οθωμανική κυριαρχία και αν μη τι άλλο, από: το Μεγάλο ΟΧΙ!, γράφουν ρουμανικά δημοσιεύματα -και συνεχίζουν:

Για την Ελλάδα, αυτή η ημέρα έχει, εκτός από την ιστορική της σημασία, μια ειδική ηθική διάκριση.

Υπενθυμίζει τις ελληνικές αξίες και, πάνω από όλα, την Αξιοπρέπεια.

«Με την ευκαιρία αυτή, στην Κωνστάντζα η ελληνική κοινότητα «Ελπίς», μέλος της Ελληνικής Ένωσης της Ρουμανίας, θα πραγματοποιήσει θρησκευτική τελετή την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 στις 11:30 στην ελληνική εκκλησία της Μεταμορφώσεως της Κωνστάντζα, όπου είστε ευπρόσδεκτοι», δήλωσε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας ‘Ελπίς’ Αντόν Τράιαν Αντωνιάδης.

Μετά την κατάρρευση του γαλλικού μετώπου, τον Ιούνιο του 1940, η Ιταλία με επικεφαλής τον φασίστα ηγέτη Μπενίτο Μουσολίνι, ξεκίνησε προκλήσεις ετοιμάζοντας την επίθεσή του εναντίον της Ελλάδας.

Ο Ιταλός δικτάτορας διακατέχονταν από το όνειρο της αναβίωσης τη Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την χώρα της δημιουργίας του πολιτισμού: την Ελλάδα.
Ενώ ο Αδόλφος Χίτλερ μετακινούνταν σε όλη την Ευρώπη, ο Μουσολίνι εστίασε την προσοχή του στη Μεσόγειο.

Τη νύχτα της 27ης- 28ης Οκτωβρίου 1940, ο πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα φθάνει στο σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά στην Κηφισιά, παρουσιάζοντας ένα τελεσίγραφο από την ιταλική κυβέρνηση απαιτώντας τη δυνατότητα να εισέλθει ο ιταλικός στρατός στην Ελλάδα και να καταλάβει στρατηγικές θέσεις.

Οι ισχυρισμοί της Ιταλίας διατυπώθηκαν έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα τις αρνηθεί.
Στην πραγματικότητα, αυτό φάνηκε από την ταχύτητα με την οποία ο ιταλικός στρατός άρχισε να επιτίθεται στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, τρεις ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας που χορηγήθηκε.

Η αρνητική απάντηση δόθηκε από τον πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, με την ακόλουθη ιστορική φράση: «Αυτό σημαίνει πόλεμος!»

Η επιθυμία των Ελλήνων να αντισταθούν θα μπορούσε να συνοψισθεί με μια λέξη: «Οχι (Ohi), „Nu”» στα ελληνικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόλις λίγες ώρες πριν, ο ιταλικός στρατός πυροδότησε την επίθεση εναντίον της Ελλάδας από βάσεις που είχε δημιουργήσει στην Αλβανία .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.