ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο Λευκός Οίκος «στέκει όρθιος» αλλά είναι πλήρως κατεστραμμένος – Μυστήριο με πίνακα

Ο Λευκός Οίκος «στέκει όρθιος» αλλά είναι πλήρως κατεστραμμένος – Μυστήριο με πίνακα

Ο Λευκός Οίκος “στέκει όρθιος” αλλά είναι πλήρως κατεστραμμένος. Και η ιστορία αυτού του πίνακα είναι πραγματικά συγκλονιστική.

Τι είχε ο Λευκός Οίκος πριν 200 και πλέον χρόνια; Δύσκολα θα το μαντέψετε! Κι όμως, η παρακάτω αποκάλυψη κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.

Ο Λευκός Οίκος και ο πίνακας με το «κρυμμένο» μήνυμα

Ο λογαριασμός whitehousehistory, στο Instagram, μεταφέρει μια εκπληκτική ιστορία… Συγκεκριμένα η ανάρτηση αναφέρει:

«Στις 24 Αυγούστου του 1814, βρετανικά στρατεύματα έβαλαν φωτιά στον Λευκό Οίκο, αφήνοντας μόνο τους εξωτερικούς τοίχους όρθιους. Κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες, πριν ξεκινήσουν οι επισκευές τον Μάρτιο του 1815, ο George Munger ζωγράφισε αυτόν τον πίνακα με το καμένο κέλυφος του Λευκού Οίκου.

Ένα από τα πιο ασυνήθιστα στοιχεία του πίνακα είναι αυτή η γραμμή σε σχήμα S που φαίνεται πάνω στην οροφή του κτιρίου. Παρόλο που σχεδόν μοιάζει με λάθος, ο ιστορικός τέχνης William Kloss υποστηρίζει πως αυτό αποτελεί μέρος ενός συστήματος προστασίας από κεραυνούς που κάποτε υπήρχε στην οροφή. «Ξεριζώθηκε» από την καταστροφή της στρατιωτικής εισβολής.

Η οικογένεια του Munger κατείχε αυτόν τον πίνακα μαζί με έναν ακόμη, που απεικόνιζε το Καπιτώλιο, για σχεδόν 200 χρόνια. Αγοράστηκε από τον Λευκό Οίκο για την συλλογή του το 2001, ενώ ο πίνακας που απεικονίζει το Καπιτώλιο αποκτήθηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου».

Δείτε τον Λευκό Οίκο με την…περίεργη γραμμή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.instagram.com/p/Bv4HfkJFZgK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.