ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Mεγάλη ανακάλυψη: Βρέθηκε αρχαίο ναυάγιο στην Αδριατική εντελώς άθικτο

Mεγάλη ανακάλυψη: Βρέθηκε αρχαίο ναυάγιο στην Αδριατική εντελώς άθικτο

Ναυάγιο πλοίου, που παρέμενε βυθισμένο εδώ και αιώνες, εντοπίστηκε κοντά στο νησί Μόλατ στην Αδριατική θάλασσα. Το ναυάγιο πλοίου χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. και ο χώρος είναι άθικτος και σε πολύ καλή κατάσταση, δήλωσε ο επικεφαλής του αρχαιολογικού τμήματος, αρμόδιου για θέματα υποβρύχιας αρχαιολογίας του μουσείου του Ζάνταρ, Ντίνο Τάρας.

Ο αρχαιολογικός χώρος ανακαλύφθηκε σε βάθος 20 μέτρων και, ως εκ τούτου, είναι πολύ κατάλληλος για αρχαιολογική έρευνα, σημείωσε ο κ. Τάρας. Ο χώρος καλύπτει έκταση 75 τετραγωνικών μέτρων και το φορτίο του πλοίου που βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας, αποτελείται από κεραμίδια τύπου tegulae και imbrex, που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την αφαλάτωση, τα αρχαιολογικά ευρήματα θα ελεγχθούν περαιτέρω, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η ακριβής χρονολόγηση τους. Οι αρχαιολόγοι του Ζάνταρ έχουν ήδη κάνει ανακαλύψεις αρχαίων ναυαγίων κοντά στο Μόλατ, στην περιοχή των νησιών Σίλμπα και Πρέμουντα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.