ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Υποδοχή με τιμές… πελάτη: Όταν ο Σαντάμ Χουσέιν αγόραζε Mirage F1E στη Γαλλία (βίντεο)

Υποδοχή με τιμές… πελάτη: Όταν ο Σαντάμ Χουσέιν αγόραζε Mirage F1E στη  Γαλλία (βίντεο)

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 το Ιράκ αναζητούσε ένα νέο τύπο μαχητικού προκειμένου να αντικαταστήσει μια σειρά παλαιότερων αεροσκαφών όπως τα MiG-17F ή τα Hunter FGA.59/A/B.

Η Γαλλία εκείνη την εποχή προσέφερε το μαχητικό Mirage F1C το οποίο είχε ήδη πουλήσει στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων.

Ο Σαντάμ Χουσείν έκανε μια επίσκεψη στη Γαλλία τον Οκτώβριο του 1977 όπου και επισκέφθηκε την αεροπορική βάση στο Istres, (βάση δοκιμών της γαλλικής Αεροπορίας) γινόμενος δεκτός με τιμές από τους Γάλλους οι οποίοι πραγματοποίησαν εντυπωσιακές επιδείξεις των αεροσκαφών τους.

Τελικά φαίνεται πως οι Γάλλοι… έπεισαν το Σαντάμ Χουσείν να αγοράσει το πολλά υποσχόμενο τότε F-1EQ και μάλιστα σε μεγάλους αριθμούς.

Πιο συγκεκριμένα το Ιράκ μεταξύ των ετών 1981 και 1989 παρέλαβε 106 μονοθέσια F-1EQ και 15 διθέσια F1BQ, τα οποία είδαν δράση στον περσικό Κόλπο εξοπλισμένα με πυραύλους Exocet.

Δείτε στο πρώτο μέρος του βίντεο την υποδοχή του Σαντάμ Χουσείν και τις επιδείξεις που ακολούθησαν.

Δείτε το

">βίντεο εδώ
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.