ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μάργκαρετ Κάμπελ: H «βρώμικη δούκισσα» με τους 88 εραστές (φωτό)

Μάργκαρετ Κάμπελ: H «βρώμικη δούκισσα» με τους 88 εραστές (φωτό)

Μία κλασική ιστορία (βρετανικού) σκανδάλου στους κόλπους της αριστοκρατίας, που έγινε πρωτοσέλιδο και εξελίχθηκε σε διασυρμό χωρίς προηγούμενο.

Η ιστορία της Βρετανίδας αριστοκράτισσας Μάργκαρετ Κάμπελ, γνωστής με το προσωνύμιο «η βρώμικη δούκισσα του Άργκαϊλ», που απασχόλησε τη Βρετανία το 1963, αναβιώνει από το BBC, στο πλαίσιο της βραβευμένης με Χρυσή Σφαίρα σειράς «A Very English Scandal».

Η δημόσια κατηγορία του δεύτερου συζύγου της, ότι η Μαργαρίτα είχε κατά τη διάρκεια του γάμου τους, 88 εραστές, μεταξύ των οποίων υπουργούς και γαλαζοαίματους, καταγεγραμμένους μάλιστα σε «λίστα» την οποία ανακάλυψε ο ίδιος παραβιάζοντας το γραφείο της- έσκασε την εποχή εκείνη σαν βόμβα.

Το διαζύγιο του δούκα και της δούκισσας έλαβε διαστάσεις πέραν του αναμενόμενου, όταν ο δούκας κατέθεσε στο δικαστήριο, μαζί με τη «λίστα», φωτογραφίες της γυναίκας του σε «προσωπικές στιγμές» και ο δικαστής, λόρδος Γουίτλεϊ δήλωσε ότι «η δούκισσα είναι μία εντελώς ασύδοτη γυναίκα, οι σεξουαλικές ορέξεις της οποίας μπορούσαν να ικανοποιηθούν μόνο από έναν μεγάλο αριθμό ανδρών».

Στη λίστα με τους 88 άνδρες που ο δούκας ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα του διατηρούσε ερωτικές σχέσεις φιγουράριζαν τα ονόματα δύο υπουργών της κυβέρνησης και τρία μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Ήταν η χρονιά που ένα άλλο σκάνδαλο απασχολούσε ήδη την παγκόσμια κοινή γνώμη, η περίφημη υπόθεση Προφιούμο, για τη σχέση του Τζον Προφιούμο, υπουργό Πολέμου της κυβέρνησης Χάρολντ ΜακΜίλαν και της 19χρονης Κριστίν Κίλερ, που εκτός των άλλων, αφορούσε και σε υπόθεση κατασκοπείας και δη, στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου.

Η Μαργαρίτα ήταν η τρίτη σύζυγος του Ίαν Κάμπελ, 11ου δούκα του Άργκαϊλ, ιδιοκτήτη του κάστρου Inveraray στη δυτική Σκωτία.

Ο πρώτος της γάμος ήταν με τον πάμπλουτο Αμερικανό γκόλφερ, Τσαρλς Σουίνι, το 1933, με τον οποίον απέκτησε τρία παιδιά.

Τέσσερα χρόνια μετά το διαζύγιο της από τον Σουίνι, παντρεύτηκε τον δούκα, αλλά ο γάμος τους διαλύθηκε όταν ο ζηλιάρης σύζυγος ζήτησε από έναν κλειδαρά να ανοίξει ένα κλειδωμένο ντουλάπι στο σπίτι της Μαργαρίτας στο Μέιφερ.

Η «έρευνα» αποκάλυψε ερωτικές επιστολές και φωτογραφίες polaroid από τις ερωτικές συνευρέσεις της με διάφορους εραστές.

Μία από αυτές απεικόνιζε έναν άνδρα από τον λαιμό και κάτω που τα ταμπλόιντ ονόμασαν «ο ακέφαλος άνδρας» και τη δούκισσα γυμνή, φορώντας μόνο τα μαργαριτάρια της.

Η βρετανική κυβέρνηση, συγκλονισμένη ήδη από την υπόθεση Προφιούμο, προσπάθησε να ταυτοποιήσει τον «ακέφαλο άνδρα», αλλά χωρίς αποτέλεσμα ή, τουλάχιστον αυτή ήταν η επίσημη εκδοχή.

Μία από τις θεωρίες που είδαν τότε το φως της δημοσιότητας, ήταν ότι ένας από τους εραστές της ήταν ισχυρό πρόσωπο που διατηρούσε δεσμούς με την οικογένεια Κένεντι, ενώ ο Τζ.Φ. Κένεντι ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μετά το πολύκροτο διαζύγιο, η Μαργαρίτα δεν παντρεύτηκε ξανά. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, το 1993.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως δήλωσε ο παραγωγός της σειράς «η δούκισσα ήταν η πρώτη γυναίκα που δημοσίως χαρακτηρίστηκε παλιοθήλυκο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.