Το κόλπο του δαιμόνιου Έλληνα για το παγωτό που τον έκανε δισεκατομμυριούχο – Δεν φαντάζεστε τι έκανε (φωτο)

Το κόλπο του δαιμόνιου Έλληνα για το παγωτό που τον έκανε δισεκατομμυριούχο – Δεν φαντάζεστε τι έκανε (φωτο)

Ο Θωμάς Καρβέλας, ομογενής Έλληνας, στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’30, δούλευε ως πωλητής παγωτού στο δρόμο για να βγάλει τα προς το ζην. Μια πάρα πολύ ζεστή ημέρα και το ελληνικό δαιμόνιο ήταν αρκετά για να γίνει δισεκατομμυρίουχος τα επόμενα χρόνια.

Ένα Σαββατοκύριακό λοιπόν που η Νέα Υόρκη υπέφερε από καύσωνα, ο Θωμάς Καρβέλας έπαθε λάστιχο. Το παγωτό που μετέφερε κινδύνευε να λιώσει και να χαθεί το εισόδημα της ημέρας.

Όταν ο κόσμος τον προσέγγισε για να βοηθήσει, δοκίμασε το λιωμένο παγωτό, μέχρι τότε το παγωτό ήταν ιδιαίτερα σκληρό, και έμειναν έκπληκτοι με το πόσο ωραιότερο είναι το παγωτό σε ημιλιωμένη κατάσταση.

Ο Θωμάς Καρβέλας δεν έχασε την ευκαιρία έστησε πάγκο και ξεκίνησε να πουλάει το παγωτό πριν λιώσει εντελώς. Μέσα σε λίγα λεπτά ξεπούλησε βγάζοντας 3.500 δολάρια. Για να καταλάβετε το ποσό τα 3.500 δολάρια σήμερα έχουν αξία 65.000 δολαρίων.

Μέσα στο μυαλό του ο Θωμάς Καρβέλας δούλεψε την ιδέα του μαλακού παγωτού, και με τις γνώσεις που είχε κατάφερε να κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία . Άνοιξε ένα κατάστημα και με το τρικ του 1+1 δώρο κατάφερε να γίνει το νούμερο ένα μαγαζί στη Νέα Υόρκη.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο έκανε την επιχείρηση του Franchise, τα περίφημα παγωτά Carvel και μέχρι το 1980 είχαν ανοίξει 700 καταστήματα.

Μάλιστα ο Θωμάς Καρβέλας δεν εμπιστευόταν τις διαφημιστικές εταιρείες και ήταν ο ίδιος πρωταγωνιστής σε σποτάκια τηλεοπτικά που έγραφε και σκηνοθετούσε ο ίδιος.

Πέθανε το 1989 σε ηλικία 84 ετών από καρδιακή προσβολή, στον ύπνο του. Στα οικονομικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ υπάρχει ειδικό μάθημα για την επιχειρηματικότητα, όπου διδάσκεται η ιστορία του δαιμόνιου Έλληνα παγωτατζή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.