ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Εθνικός Λαϊκός Στρατός»: Ήταν ο Στρατός της Α. Γερμανίας η συνέχεια της Βέρμαχτ;

«Εθνικός Λαϊκός Στρατός»: Ήταν ο Στρατός της Α. Γερμανίας η συνέχεια της Βέρμαχτ;

Ο «Εθνικός Λαϊκός Στρατός» (Nationale Volksarmee, NVA), ήταν ο Στρατός της Α.Γερμανίας από την 1η Μαρτίου του 1956 έως και τις 2 Οκτωβρίου του 1990 όπου και διαλύθηκε επίσημα.

Πολλοί είναι οι ιστορικοί σήμερα που αναφέρουν ότι ο NVA ήταν ουσιαστικά μια νέα Βέρμαχτ σε αντίθεση με τον τότε δυτικογερμανικό Στρατό ο οποίος ήταν πλήρως ή σχεδόν αμερικανοποιημένος.

Σε ποια δεδομένα στηρίζονται όμως οι ιστορικοί για να διατυπώνουν μια τέτοια θεωρία;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.