ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Η εξέγερση των «αθλίων»: Το black out που σκοτείνιασε τη Νέα Υόρκη και φανέρωσε τη μαύρη ψυχή της

Η εξέγερση των «αθλίων»: Το black out που σκοτείνιασε τη Νέα Υόρκη και φανέρωσε τη μαύρη ψυχή της

Όταν ξεσπάει μια κρίση, οι περιθωριοποιημένοι μιας κοινωνίας, οι «άθλιοι» που έχουν μερίδιο μόνο στα ψίχουλα που διανέμει ο καπιταλισμός, δεν αισθάνονται υποχρεωμένοι να συμμορφωθούν με τους κανόνες του παιχνιδιού, γνωρίζοντας ήδη ότι οι συνήθεις κανόνες δεν ισχύουν για αυτούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το πιο επικίνδυνο δημιούργημα μιας κοινωνίας είναι ο άνθρωπος που δεν έχει τίποτα να χάσει», έλεγε ο Αμερικανός συγγραφέας και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τζέιμς Μπόλντουιν. Ο Joker της Γκόθαμ Σίτι γίνεται σύμβολο εξέγερσης για τους πληβείους με κοινό χαρακτηριστικό αυτή την ψυχοσύνθεση. Το χάος που ακολουθεί στους δρόμους της φανταστικής πόλης δεν είναι και τόσο… ευφάνταστο. Έχει ρίζες στην αμερικανική ιστορία και δη αυτή της Νέας Υόρκης, με αφορμή ένα περιστατικό που εκτός από την όψη της μαύρισε και την ψυχή της. Ήταν η μέρα που όταν έσβησε η λάμψη των φώτων της μητρόπολης του κόσμου αναδείχτηκε η τοξικότητα των κοινωνικών της ανισοτήτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.