«Παρακαλώ περιμένετε στο ακουστικό σας» – Η φράση κατατεθέν των ελληνικών τηλεπικοινωνιών

«Παρακαλώ περιμένετε στο ακουστικό σας» – Η φράση κατατεθέν των ελληνικών τηλεπικοινωνιών

Εκτός από το «θρυλικό» 141, την υπηρεσία του ΟΤΕ που ενημέρωνε τους πολίτες για την ώρα Ελλάδος με απόλυτη ακρίβεια, υπήρχε και το 131 στο οποίο απαντούσαν τηλεφωνήτριες, που έδιναν πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου, τα δρομολόγια των πλοίων, των τρένων μέχρι τους αριθμούς του ΠΡΟΠΟ.

Όμως τα πρώτα χρόνια, ήταν αδύνατον να απαντούν δύο τηλεφωνήτριες ταυτόχρονα στο τηλέφωνο.

Επομένως, για κάθε έναν που καλούσε, άλλοι δέκα περίμεναν υπομονετικά στο ακουστικό τους, μέχρι να έρθει η δική τους σειρά. Ο ΟΤΕ, για να μην αφήνει τον κόσμο να περιμένει με το ακουστικό στο χέρι, δημιούργησε μία ηχογράφηση, την οποία έπαιζε σε επανάληψη, όσο η τηλεφωνήτρια ήταν απασχολημένη. Η συσκευή είναι ακόμα λειτουργική και φυλάσσεται στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ στην Ν. Κηφισιά. Αυτή είναι η θρυλική συσκευή με τον περιστρεφόμενο δίσκο, που μετέδιδε το μήνυμα του 131 : «Παρακαλώ, περιμένετε στο ακουστικό σας».

Το ηχογραφημένο μήνυμα έλεγε: «Παρακαλώ, περιμένετε στο ακουστικό σας». Η φράση επαναλαμβανόταν μέχρις ότου η τηλεφωνήτρια απαντούσε στον συνδρομητή. Είναι αναμφίβολα μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φράσεις και φωνές της σύγχρονης Ελλάδας και σήμα κατατεθέν τον ελληνικών τηλεπικοινωνιών του 20ου αιώνα….

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.