ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έτσι ήταν η Θεσσαλονίκη κατά την αρχαιότητα – Πλούσιο φωτογραφικό υλικό!

Έτσι ήταν η Θεσσαλονίκη κατά την αρχαιότητα – Πλούσιο φωτογραφικό υλικό!

Δείτε στις φωτογραφίες τη Θεσσαλονίκη όπως δεν την έχετε ξανά δει, όπως ακριβώς ήταν κατά την αρχαιότητα, χωρίς τον Πύργο τον Λευκό, αλλά με πολλά άλλα αξιοθέατα.

Υπάρχει κάτι πιο ξακουστό, πιο σταθερό, πιο γραφικό από τον Λευκό τον Πύργο στη Θεσσαλονίκη; Όσο και αν θέλουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να μας πείσουν ότι αυτό είναι η Τούμπα και οι αντίστοιχοι του Άρη το «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Πύργος ο Λευκός είναι το πλέον ξακουστό και σήμα κατατεθέν της πόλης.

Παρόλα αυτά κατά την αρχαιότητα το τοπίο στη συμπρωτεύουσα ήταν πολύ διαφορετικό.

Τότε τα αξιοθέατα ήταν ο Ιππόδρομος που ξεκινούσε από το ύψος της Εγνατίας και έφθανε έως τη θάλασσα, η Αψίδα του Γαλερίου και η Ροτόντα. Δες για παράδειγμα διαφορά που έχει η Αψιδωτή αίθουσα των Ανακτόρων σε σχέση με σήμερα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.