ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η ιστορία πίσω από την «αρχοντική» έπαυλη της Coco Chanel που θα μετατραπεί σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο (φώτο)

Η ιστορία πίσω από την «αρχοντική» έπαυλη της Coco Chanel που θα μετατραπεί σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο (φώτο)

«Η μόδα αλλάζει, το στιλ παραμένει» συνήθιζε να λέει η Coco Chanel και αυτό δεν αφορούσε μόνο τα ρούχα που σχεδίαζε ή την εμφάνισή της. Η αισθητική της αποτυπωνόταν ακόμα και στο σπίτι της. Από το διαμέρισμα του 3ου ορόφου στην οδό Cambon στο Παρίσι, το διαμέρισμα στο ξενοδοχείο Ritz στην Place Vendôme μέχρι το πέτρινο αρχοντικό στη Σκωτία αλλά και την έπαυλη της Νότιας Γαλλίας.

Η Coco Chanel μετέφερε το γαλλικό στυλ της στην ύπαιθρο της Σκωτίας τη δεκαετία του 1920 για χάρη του αγαπημένου της (2ου) δούκα του Westminster, Hugh “Bendor” Grosvenor -ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το Rosehall Estate έγινε η θερινή κατοικία της.

Το κτήμα εγκαταλείφθηκε για σχεδόν 52 χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια η κατοικία ήταν διαθέσιμη προς πώληση στην τιμή των τριών εκατομμυρίων αγγλικών λιρών. Και ο αγοραστής βρέθηκε! Το όνομά του μπορεί να παραμένει μυστικό αλλά έχει γίνει ήδη γνωστό ότι σύντομα θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο.


Αρχικά χτισμένο το 1820, το ρουστίκ αρχοντικό 22 δωματίων αναδιαμορφώθηκε από τη σχεδιάστρια μόδας, η οποία “έντυσε” τον χώρο με ταπετσαρίες και διακοσμητικά περισσότερο προσαρμοσμένα στην παριζιάνικη ευαισθησία της. Σύμφωνα με το Ιστορικό Περιβάλλον της Σκωτίας, δημόσιο όργανο που προστατεύει και προβάλλει τα ιστορικά αξιοθέατα της Σκωτίας, η Chanel εφάρμοσε το πρωτοποριακό στυλ της στην έπαυλη.

Το αρχοντικό Rosehall Estate βρίσκεται σε έκταση 1,7 στρεμμάτων στο Highland της Σκωτίας που περιλαμβάνει πέντε υπαίθριους χώρους, έναν κήπο, μια λίμνη και έναν ποταμό.

Στην κατοικία η Chanel φιλοξένησε αρκετούς γνωστούς επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένου του Winston Churchill προτού γίνει πρωθυπουργός και της οικογένειάς του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.