Είχαν οι αρχαίοι Έλληνες laptop; – Ιδού η απάντηση

Είχαν οι αρχαίοι Έλληνες laptop; – Ιδού η απάντηση

Ένα γλυπτό από την αρχαία Ελλάδα του πρώτου αιώνα πΧ, έχει προκαλέσει τη φαντασία χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου και έχει προκαλέσει σάλο στους συνωμοσιολόγους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι ιερείς του μαντείου των Δελφών, είχαν laptop.

Η εικόνα που δημοσιεύεται στην Βρετανική εφημερίδα Daily Mail, απεικονίζει ιέρεια του μαντείου των Δελφών να αγγίζει ένα αντικείμενο που μοιάζει με τα σύγχρονα laptop και εκτίθεται στο μουσείο J. Paul Getty στην Καλιφόρνια.

Οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας, υποστηρίζουν ότι οι ιερείς του μαντείου των Δελφών είχαν την ικανότητα να επικοινωνούν με τους θεούς, εξωγήινους και ταξιδιώτες του χρόνου που τους επέτρεπε να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες τεχνολογίες. Αυτοί που δεν πιστεύουν στους εξωγήινους και τους ταξιδιώτες του χρόνου, λένε ότι είναι ένα «τάμπλετ» από κερί, πάνω στο οποίο οι Αρχαίοι Έλληνες έγραφαν.

Οι συνωμοσιολόγοι, όμως απαντούν ότι η γυναίκα δεν κρατάει στυλό και ότι τα «τάμπλετ» από κερί ήταν πιο λεπτά και επισημαίνουν ότι η γυναίκα κοιτάζει στο κέντρο του αντικειμένου εκεί που θεωρητικά είναι η οθόνη του laptop.

Σε μία ακόμη σχετική φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και φαίνεται ένα “laptop” ο τουρίστας που επισκέφθηκε την Ελλάδα και την ανέβασε στο διαδίκτυο, υποστηρίζει ότι είναι πολύ ρηχή για να είναι κοσμηματοθήκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ιστορικοί πάντως δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για την απεικόνιση νεκρής γυναίκας η οποία αγγίζει την κοσμηματοθήκη καθώς οι αρχαίοι Έλληνες ήθελαν να πιστεύουν ότι οι νεκροί μπορούν να διατηρούν και μετά το θάνατο κάποιες από τις πολυτέλειες της ζωής και αυτό απεικονίζεται σε εκατοντάδες νεκρικές παραστάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.