Δικαίωση για την Αιθιοπία: Η Ολλανδία της επιστρέφει ιστορικό κειμήλιο που είχε κλαπεί

Δικαίωση για την Αιθιοπία: Η Ολλανδία της επιστρέφει ιστορικό κειμήλιο που είχε κλαπεί

Η ολλανδική κυβέρνηση διευκόλυνε την παράδοση «με την πεποίθηση ότι έχει καθήκον να επιστρέψει αυτό το σημαντικό τεχνούργημα πίσω στην Αιθιοπία», ανέφερε το γραφείο του Πρωθυπουργού Αμπί Αχμέντ, που δημοσιοποίησε φωτογραφίες του χαμογελαστό Πρωθυπουργού που κρατά το τελετουργικό στέμμα.

«Αυτή είναι μια ιστορική μέρα για εμάς», δήλωσε στο Associated Press ο Χιρτ Κασάου, υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Αιθιοπίας.

Το στέμμα εξαφανίστηκε το 1993 και ανακαλύφθηκε στο Ρότερνταμ τον Οκτώβριο. «Εξακολουθώ να μην γνωρίζω πώς αυτό το στέμμα και τα άλλα αντικείμενα λεηλατήθηκαν και απομακρύνθηκαν από την Αιθιοπία», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, προσθέτοντας ότι είχαν κλαπεί και άλλα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου ενός σταυρού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αιθιοπία, όπως και πολλά αφρικανικά έθνη, έκανε ειλικρινείς προσπάθειες να δει τα αντικείμενα να επιστρέφουν στη πατρίδά τους από μουσεία και ιδιώτες από όλο τον κόσμο. Πέρυσι, το Εθνικό Μουσείο Στρατού στη Βρετανία είπε ότι θα επέστρεφε δύο τούφες μαλλιών από τον ευρέως αγαπητό Αιθίοπα αυτοκράτορα Tewodros (Θεόδωρο).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.