ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Της έκλεψαν την ιδέα για ένα αυτόματο μηχάνημα κατασκευής σακούλας γιατί κανείς δεν θα πίστευε πως το έκανε γυναίκα

Της έκλεψαν την ιδέα για ένα αυτόματο μηχάνημα κατασκευής σακούλας γιατί κανείς δεν θα πίστευε πως το έκανε γυναίκα

H Margaret Knight εφηύρε ένα αυτόματο μηχάνημα κατασκευής σακούλας αλλά της το έκλεψαν.

Τα σχέδιά της για μηχάνημα κατασκευής χαρτοσακούλας κλάπηκαν από άντρα που νόμιζε πως κανείς δεν θα πίστευε πως η μηχανή θα ήταν εφεύρεση γυναίκας. Χρειάστηκαν 3 χρόνια για να κερδίσει τη δίκη, αλλά τα κατάφερε.

Το 1852 ο Francis Wolle, δάσκαλος στο επάγγελμα, εφηύρε την χάρτινη σακούλα, η οποία αρχικά είχε σχήμα φακέλου.

Δεκαεννέα χρόνια μετά η Margaret Knight, εργάτρια σε εργοστάσιο βαμβακιού, εφηύρε μια μηχανή η οποία μπορούσε να παράγει αυτές τις τσάντες. Όμως κάποιος της έκλεψε την ιδέα και ακολούθησαν δικαστικές μάχες για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, από τις οποίες τελικά βγήκε νικήτρια και σύστησε την εταιρεία Eastern Paper Bag Company.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περίπου δέκα χρόνια μετά, ο Charles Stilwell κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια μηχανή, η οποία έκανε “πλισέ” τις πλαϊνές πλευρές στις τσάντες και τις οποίες ονόμασε SOS από τα αρχικά “self-opening sack”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.