ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Όταν οι Δίδυμοι Πύργοι άντεξαν: Τα 600 κιλά εκρηκτικά του πρώτου χτυπήματος που δεν μπόρεσαν να τους ρίξουν

Όταν οι Δίδυμοι Πύργοι άντεξαν: Τα 600 κιλά εκρηκτικά του πρώτου χτυπήματος που δεν μπόρεσαν να τους ρίξουν

Ίσως για αυτό στο δεύτερο επιλέχθηκε ένα φονικό όπλο που θα έπρεπε να ξεπεράσει κάθε φαντασία…

Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 ήταν πιθανότατα το πιο επιδραστικό γεγονός στην ανθρωπότητα μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, 20 χρόνια νωρίτερα. Η σύγχρονη ιστορία χωρίστηκε στο πριν και το μετά με ορόσημο αυτό που πέραν των αλυσιδωτών εξελίξεων που πυροδότησε αποτέλεσε και το μεγαλύτερο τηλεοπτικό «σοκ» από καταβολής μικρής οθόνης.

Αυτό που είναι όμως λιγότερο γνωστό είναι ότι το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Μανχάταν δεν έγινε τότε για πρώτη φορά τρομοκρατικός στόχος. Είχε προηγηθεί η βομβιστική επίθεση το Φεβρουάριο του 1993, που αν και δεν πέτυχε το στόχο της είχε απολογισμό έξι νεκρούς και πάνω από 1000 τραυματίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο menshouse.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.