ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το παράδειγμα του Σεντ Λούις που απέδειξε πως τα αυστηρά μέτρα λειτουργούν – Η γρίπη που έπληξε τις ΗΠΑ το 1918

Το παράδειγμα του Σεντ Λούις που απέδειξε πως τα αυστηρά μέτρα λειτουργούν – Η γρίπη που έπληξε τις ΗΠΑ το 1918

Το 1918 η γρίπη έπληξε τις ΗΠΑ. Έφτασε ως τη Φιλαδέλφεια και διαδόθηκε απίστευτα γρήγορα όταν η πόλη πραγματοποίησε μια πατριωτική παρέλαση.

Τρεις μόλις μέρες μετά την παρέλαση, όλα τα κρεβάτια στα 31 νοσοκομεία της πόλης γέμισαν αρρώστους, και σε 7 μέρες πάνω από 4.500 άτομα είχαν πεθάνει. Όταν οι πολιτικοί αποφάσισαν να υιοθετήσουν έκτακτα μέτρα και να δώσουν εντολή για απομόνωση, ήταν ήδη πολύ αργά.

Δίπλα στη Φιλαδέλφεια, στο Σεντ Λούις, 900 μίλια μόλις από την πόλη, η καραντίνα είχε ήδη ξεκινήσει! Δύο μόλις μέρες μετά την ανίχνευση των πρώτων κρουσμάτων, στην πόλη έκλεισαν σχολεία, παιδικές χαρές, βιβλιοθήκες, αίθουσες εκδηλώσεων, ακόμα και εκκλησίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εργαζόμενοι δούλευαν κλιμακωτά, οι βόλτες περιορίστηκαν, απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συγκεντρώσεις! Τότε έλεγαν πως τα μέτρα ήταν ακραία, αλλά τελικά, οι θάνατοι περιορίστηκαν – αν και δεν αποφεύχθηκαν – πέθαναν όμως οι μισοί περίπου απ’ ότι στην Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε στην δημοσιότητα η Εθνική Ακαδημία Επιστημών το 2007. Εάν ένας ιός δεν μπορεί με τίποτα να περιοριστεί, τότε αυτόματα ο επόμενος στόχος είναι η επιβράδυνση της εξάπλωσης του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.