Γκάρι Ρίτζγουεϊ: Ο χειρότερος κατά συρροήν δολοφόνος των ΗΠΑ – Καταδικάστηκε σε 280 χρόνια! (φώτο-βίντεο)

Γκάρι Ρίτζγουεϊ: Ο χειρότερος κατά συρροήν δολοφόνος των ΗΠΑ – Καταδικάστηκε σε 280 χρόνια! (φώτο-βίντεο)

Ο serial killer Γκάρι Ρίτζγουεϊ, δεν χόρταινε με τίποτα το σεξ, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι τρεις πρώην σύζυγοι του και οι μπόλικες ερωμένες του. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρεσκόταν στον αγοραίο έρωτα, ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί. Την δεκαετία του 80′ και του 90′, ο Ρίτζγουεϊ στραγγάλισε αρκετές πόρνες της Ουάσιγκτον, με τα πρώτα θύματα του να βρίσκονται πεταμένα στον ποταμό Γκριν.

Έδρασε για 20 χρόνια στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον και εξαιτίας του έχασαν τη ζωή τους περισσότερες από 48 γυναίκες. Τα θύματα του ήταν πάντα ιερόδουλες, καθώς ήταν ο πιο εύκολος στόχος. Στην ομολογία του, δήλωσε ότι ήθελε να σκοτώσει όσες περισσότερες ιερόδουλες μπορούσε, γιατί ήταν σκουπίδια – ένα κατώτερο είδος ανθρώπου. “Διάλεγα πόρνες επειδή τις μισώ και δεν θέλω να τις πληρώνω για σεξ. Τις διάλεγα επίσης επειδή ήταν εύκολο να τις παίρνω στο αυτοκίνητό μου χωρίς κάποιος να το προσέξει.”

Αυτό ωστόσο που έκανε τα εγκλήματα του ακόμα πιο ανατριχιαστικά ήταν ότι δεν του έφτανε μόνο η δολοφονία, καθώς επέστρεφε στον τόπο του εγκλήματος όπου είχε θάψει τις γυναίκες και συνευρισκόταν σεξουαλικά με τα πτώματα τους.

Η τελετουργία

Ο Ρίτζγουεϊ ακολουθούσε με ευλάβεια τα ίδια βήματα σε κάθε επίθεση. Πήγαινε με το φορτηγάκι του μέχρι την λεωφόρο που έκαναν “πιάτσα” οι ιερόδουλες, επέλεγε το θύμα του και την πήγαινε στο σπίτι του. Ανέφερε πάντα στη συζήτηση τον γιο του και άφηνε τα παιχνίδια να φαίνονται στο διάδρομο, για να την καθησυχάσει, καθώς θα ήταν αδύνατον να της κάνει κακό ένας άνθρωπος που ζει ανάμεσα στα παιχνίδια του παιδιού του.

Μόλις ο Ρίτζγουεϊ έκανε σεξ με την κοπέλα, την στραγγάλιζε πάνω στο κρεβάτι και αμέσως μετά έβαζε τα σεντόνια στο πλυντήριο. Στην συνέχεια φόρτωνε το άψυχο σώμα της στο φορτηγάκι του και οδηγούσε μέχρι τον ποταμό Γκριν. Έκρυβε το πτώμα σε σημεία που μόνο εκείνος ήξερε και στην συνέχει το επισκεφτόταν ξανά και ξανά, μέχρι να γεμίσει σκουλήκια.

Στην ομολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν νεκρόφιλος, αλλά ήταν μία μορφή συνεύρεσης που δε χρειαζόταν να πληρώσει.

Τα πρώτα θύματα

Τον Ιούλιο του 1982 στις όχθες του ποταμού Γκριν βρέθηκε το γυμνό πτώμα μια νεαρής κοπέλας να επιπλέει στο νερό. Ήταν η 16χρονη Γουέντι Λι Κόφιλντ, το πρώτο θύμα του Ρίτζγουεϊ. Η Γουέντι είχε φύγει απ’ το σπίτι της και δούλευε ως ιερόδουλη στο Σιάτλ. Είχε στραγγαλιστεί και βρέθηκαν υπολείμματα σπέρματος στο σώμα της. Η αστυνομία συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία, αλλα το 1982 η τεχνολογία δεν επέτρεπε λεπτομερή ανάλυση του DNA.

Μέχρι το Σεπτέμβριο, είχαν βρεθεί άλλα πέντε πτώματα και η αστυνομία προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει κάποιο στοιχείο που θα οδηγούσε στο δολοφόνο, αλλά μάταια. Ο Ρίτζγουεϊ συνέχισε να σκοτώνει ανενόχλητος, τουλάχιστον μία φορά το μήνα για χρόνια.

Η βοήθεια ενός άλλου δολοφόνου

Η υπόθεση τράβηξε το ενδιαφέρον ενός άλλου διάσημου serial Killer της Αμερικής, του Τεντ Μάντι, ο οποίος το 1983 είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία δεκάδων γυναικών. Ο Μπάντι λοιπόν, γνωρίζοντας την υπόθεση, θέλησε να μιλήσει στην αστυνομία για τη ψυχολογία του δολοφόνου του ποταμού Γκριν.

Είπε ότι ο δολοφόνος θα γνώριζε κάποια απ’ τα θύματα και ότι λογικά θα υπήρχαν περισσότερα πτώματα θαμμένα στην περιοχή. Περιέγραψε την ευχαρίστηση που έπαιρνε ο δολοφόνος επειδή εξουσίαζε το θύμα. Εκτίμησε ότι ο δράστης ζούσε μόνος και όλες του οι σχέσεις με γυναίκες αποτύγχαναν. Επίσης εκτίμησε ότι ήταν λευκός, γύρω στα τριάντα και με σχετικά χαμηλό εισόδημα.

Η σύλληψη

Το 2001, την υπόθεση ανέλαβε μία ομάδα νεαρών ντετέκτιβ. Η εξέλιξη της τεχνολογίας επέτρεπε την επανεξέταση του DNA που είχε βρεθεί στον τόπο του πρώτου εγκλήματος το 1982. Ταίριαζε με το DNA του Γκάρι Ρίτζγουεϊ. Βρήκαν μάλιστα και υπολείμματα μπογιάς, καθώς ο Ρίτζγουεϊ εργαζόταν ως βαφέας σε φανοποιείο φορτηγών.

Η σύλληψη του έγινε στις 30 Νοεμβρίου του 2001 και Ρίτζγουεϊ συμφώνησε αμέσως να συνεργαστεί με την αστυνομία για να αποφύγει τη θανατική ποινή. Ομολόγησε όλες τις δολοφονίες και δήλωσε «ένοχος» για το θάνατο 48 γυναικών. “Τις περισσότερες τις σκότωνα την πρώτη φορά που τις συναντούσα και δεν θυμάμαι καλά τα πρόσωπά τους”, ανέφερε στην ανατριχιαστική δήλωσή του. “Σκότωσα τις περισσότερες στο σπίτι μου και πολλές στο φορτηγό μου.”

Στις 13 Δεκεμβρίου του 2003, ο Ρίτζγουεϊ καταδικάστηκε σε 280 χρόνια φυλάκιση και θεωρείται ένας απός τους χειρότερους serial killer στην Αμερικανική ιστορία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.