ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συνεχείς οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο για την τετραεθνή άσκηση ΕΥΝΟΜΙΑ

Συνεχείς οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο για την τετραεθνή άσκηση ΕΥΝΟΜΙΑ

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου πραγματοποιούνται από σήμερα έως τις 28 Αυγούστου στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στο θαλάσσιο χώρο Νοτίως της Κύπρου, ενώ συμπεριλαμβάνονται μεγάλο φάσμα αντικείμενων ναυτικών και αεροπορικών ασκήσεων αλλά και αντικείμενα Έρευνας και Διάσωσης.

Βίντεο που απέστειλε αναγνώστης του SigmaLive δείχνει μαχητικά να πετάνε πάνω από το χωριό Γεράσα, ενώ υπάρχουν και αναφορές για μαχητικά πάνω από την Σκαρίνου.

Το SigmaLive ήρθε σε επαφή με πηγές από το Υπουργείο Άμυνας το οποίο επιβεβαίωσε ότι οι αναφορές και τα βίντεο σχετίζονται με την κοινή στρατιωτική άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ» που πραγματοποιείται το διήμερο 26-28 Αυγούστου.

Ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα μαχητικά πέταξαν και πάνω από το αεροδρόμιο Λάρνακας και Πάφου αλλά και από άλλες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία συμμετέχει στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τρία γαλλικά αεριωθούμενα Rafale και μια φρεγάτα εξοπλισμένη με ελικόπτερο.

Η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί έγραψε στο Twitter ότι «η Ανατολική Μεσόγειος μετατρέπεται σε χώρο έντασης. Με τους Κύπριους, Έλληνες και Ιταλούς εταίρους μας, ξεκινάμε σήμερα μια στρατιωτική άσκηση με αεροπορικά και θαλάσσια μέσα».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, τονίζοντας ότι «τα τέσσερα Ευρωπαϊκά Κράτη της Μεσογείου επιθυμούν να συνεισφέρουν με σκοπό μια ενισχυμένη, συλλογική, ναυτική παρουσία, που θα βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, στο διάλογο και στην συνεργασία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.