ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πως προέκυψε η φράση «πήρε των ομματιών του»;

Πως προέκυψε η φράση «πήρε των ομματιών του»;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς προέκυψε η έκρφαση «πήρε των ομματιών του»;

Η αρχική προέλευση της έκφρασης «πήρε των ομματιών του» βρίσκεται στα Ευαγγελία.

Η έκφραση «πήρε των ομματιών του» χρησιμοποιείται για να δηλώσουμε ότι κάποιος έφυγε, επειδή απογοητεύτηκε ή απηύδησε.

Χρησιμοποιείται από λανθασμένη χρήση των Ευαγγελίων, όπου και βρίσκεται η αρχική προέλευση της.

«Ταὐτά ἐλάλησεν ἰησοῦς καί ἐπάράς τούς ὀφθαλμούς αὑτοῦ εἰς τόν οὐρανόν εἶπεν πάτερ ἐλήλυθεν ἡ ὥρᾳ δόξασον σου τόν υἱόν ἶνα ὁ υἱός δοξάσῃ σε», λέει ο Ιωάννης (17:1). Δηλαδή ο Ιησούς έστρεψε τα μάτια του προς τους ουρανούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάλογη χρήση βρίσκουμε και στον Λουκά (6:20): «καί αὐτός ἐπάρας τούς ὀφθαλμούς αὑτοῦ εἰς τούς μαθητάς αὑτοῦ ἔλεγεν μακαριοῖ οἱ πτωχοί ὅτι ὑμετέρᾳ ἐστιν ἡ βασιλείᾳ του θεοῦ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.