ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Σαν σήμερα το 1991 συντρίβεται στο Όρος Όθρυς το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με 63 νεκρούς (βίντεο)

Σαν σήμερα το 1991 συντρίβεται στο Όρος Όθρυς το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με 63 νεκρούς (βίντεο)

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την τραγωδία του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε στο όρος Όθρυς, στοιχίζοντας την ζωή σε 63 ανθρώπους.

Ήταν 5 Φεβρουαρίου του 1991, όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Νέα Αγχίαλο. Είκοσι λεπτά αργότερα, το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ. Οι έρευνες άρχισαν σχεδόν αμέσως, αλλά οι διασώστες δεν μπόρεσαν να το βρουν παρά μόνο ύστερα από τρεις ημέρες.

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο πιλότος ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου που συμμετείχε στην έρευνα, εντόπισε και αναγνώρισε τα συντρίμμια του. Βρισκόταν στην κορυφή Τσατάλι του όρους Όθρυς, σε υψόμετρο 1.520 μέτρων. Κανένας από τους 63 επιβάτες, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες δεν επέζησε από το δυστύχημα.

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ, σε απόσταση περίπου 38 χιλιόμετρων από την Αγχίαλο. Ο κυβερνήτης δεν είχε αναφέρει μέχρι τότε κάποιο πρόβλημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στα στρατιωτικά δικαστήρια, η τελευταία επικοινωνία ήταν 5 λεπτά πριν από τη 1 το μεσημέρι.

Ο πιλότος είχε ξεκινήσει ήδη την διαδικασία της προσγείωσης δια οργάνων, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή. Ο τελικός προορισμός του ήταν η Κρήτη, αλλά έπρεπε πρώτα να πάρει προσωπικό από την Αγχίαλο.

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίκη ξεκίνησε ύστερα από 3 χρόνια και 9 μήνες, τον Νοέμβριο του 1994. Τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος δεν έγιναν ποτέ γνωστά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.