ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτές είναι οι 5 ξένες σειρές που φέρνουν στην επιφάνεια ελληνικούς μύθους και θρύλους

Αυτές είναι οι 5 ξένες σειρές που φέρνουν στην επιφάνεια ελληνικούς μύθους και θρύλους

Η ελληνική μυθολογία έχει αποτελέσει έμπνευση κατά καιρούς για μεγάλους σκηνοθέτες και σεναριογράφους, που έχουν δημιουργήσει σειρές με έντονο το άρωμα αυτό.

Το παρόν άρθρο λοιπόν, όπως αναφέρεται στο lordoftheseries.gr παρουσιάζει πέντε σειρές που φέρνουν στην επιφάνεια ελληνικούς μύθους και θρύλους όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί!

1. Hercules: The Legendary Journey (1995-1999)

Όλοι γνωρίζουμε τη διάσημη σειρά που συντρόφευε τα μεσημέρια μας και ακολουθεί τις περιπέτειες του ημίθεου Ηρακλή και του έμπιστου φίλου του, Ιόλαου. Στη σειρά συναντάμε διάφορες αρχαίες ελληνικές θεότητες και μυθικά πλάσματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δύο ήρωες για να σώσουν τον κόσμο.

2. Xena: Warrior Princess (1995-2001)

Μπορεί η πολεμοχαρής Ζήνα να μην αποτελεί πρόσωπο της μυθολογίας μας, ωστόσο η αγαπημένη μας ηρωίδα με την αχώριστη σύντροφό της Γαβριέλλα προσπαθούν σε κάθε επεισόδιο να αποκρούσουν δυνάμεις σχετιζόμενες, μεταξύ άλλων, με την ελληνική μυθολογία.

3. Atlantis (2013-2015)

Η υπόθεση της σειράς περιστρέφεται γύρω από τον νεαρό Ιάσονα που εισέρχεται με έναν μαγικό τρόπο στην πόλη της Ατλαντίδας, έναν μυστηριώδη και αρχαίο πολιτισμό. Εκεί θα γνωρίσει τον Ηρακλή και τον Πυθαγόρα και μαζί θα μπουν σε διάφορες και επικίνδυνες περιπέτειες. Σε αυτήν τη σειρά ίσως σε ενοχλήσουν οι πολλές ιστορικές ανακρίβειες, ωστόσο να θυμάσαι πως σκοπό δεν έχει να διδάξει, αλλά να σου προσφέρει ώρες ατελείωτης δράσης και αγωνίας.

4. Blood of Zeus (2020-)

Η συγκεκριμένη animated σειρά του Netflix, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό, μας παρουσιάζει έναν κοινό θνητό στην αρχαία Ελλάδα, τον Ήρωνα, που ανακαλύπτει πως είναι γιός του θεού Δία και έχει ως σκοπό να σώσει τη Γη και τον Όλυμπο από μια στρατιά δαιμόνων.

5. Kaos

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

To Netflix, συνεχίζοντας να «φλερτάρει» με την ελληνική μυθολογία, θα μας προσφέρει πολύ σύντομα μια ακόμα σειρά γύρω από τους θεούς του Ολύμπου, τους ανθρώπους και τους ήρωες στη Γη, εστιάζοντας κυρίως στη σχέση φύλου-πολιτικής, την εξουσία και τον Κάτω Κόσμο. Οι λάτρεις του είδους ανυπομονούν ήδη για αυτή, ιδίως μετά τη δήλωση της δημιουργού της, Charlie Covell, πως η σειρά σκοπεύει να γίνει ισάξια του δημοφιλούς Game of Thrones

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.