H ιστορία πίσω από την πρωτοφανή απόδραση ενός εκ των διασημότερων κακοποιών

H ιστορία πίσω από την πρωτοφανή απόδραση ενός εκ των διασημότερων κακοποιών

Ένας εκ των πιο διάσημων κακοποιών των ΗΠΑ, ήταν σύμφωνα με το FBI ο Τζον Ντίλιγκερ, ο οποίος για περισσότερα από 31 χρόνια μπαινόβγαινε στη φυλακή.

Αυτό όχι μόνο λόγω των συχνών εγκλημάτων του, αλλά επειδή καμία φυλακή δεν μπορούσε να τον κρατήσει για πάντα μέσα. Άλλωστε, το ταλέντο του στο να το σκάει από αυτές ήταν γνωστό τοις πάσι.

Ο Ντίλιγκερ ήταν φαινομενικά ικανός να ξεφύγει από την αστυνομική κράτηση εξίσου εύκολα με τον ίδιο τρόπο που μπορούσε να σπάσει ένα θησαυροφυλάκιο τραπέζης. Με μεγάλη επιτυχία κατάφερε να αποφύγει τη δικαιοσύνη -ή τουλάχιστον να καθυστερήσει για λίγο την ποινή του- εγκαταλείποντας το κελί του στις φυλακές της Λίμα στο Οχάιο με τη βοήθεια κάποιων φίλων, αλλά η πιο διάσημη, και τελευταία, απόδρασή του ήταν εκείνη από τις φυλακές Lake County κατά το τελευταίο έτος της ζωής του, σύμφωνα με το NY Daily News.

Τον Ιανουάριο του 1934, ο Ντίλιγκερ συνελήφθη στην Αριζόνα και μεταφέρθηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας County Lake στο Crown Point της Ιντιάνα για να περιμένει τη δίκη του. Ωστόσο, από τις πρώτες μέρες φυλάκισής του στο County Lake ο Ντίλιγκερ άρχισε να αμφισβητεί τη φήμη της φυλακής ότι δύσκολα μπορεί να δραπετεύσει κανείς από αυτήν, παρομοιάζοντάς την, μάλιστα, σε μια αυτοσχέδια συνέντευξη τύπου «ως ένα καρύδι με ένα σκουλήκι», δίνοντας την υπόσχεση ότι θα κατάφερνε να αποδράσει, και από αυτήν.

Στις 3 Μαρτίου του 1934, ο Ντίλιγκερ έκανε πράξη τα λεγόμενά του, αποδρώντας με ένα πρωτοφανή για τα χρονικά τρόπο, με τη βοήθεια ενός συγκρατούμενού του. Με ένα χειροποίητο ξύλινο όπλο που κατασκεύασε ο ίδιος κατάφερε να εκφοβίσει 33 φύλακες, καθώς και άλλους φυλακισμένους. Το αποτέλεσμα; Το έσκασε με μεγάλη ευκολία από το κελί του και μαζί με το συγκρατούμενό του έκλεψαν δύο πραγματικά πολυβόλα από το γραφείο του φύλακα, πήραν ως ομήρους δύο δεσμοφύλακες και κατάφεραν να διαφύγουν με το κλεμμένο αυτοκίνητο του σερίφη, σύμφωνα με το FBI.

Με τους ομήρους που είχαν μαζί τους κατάφεραν να ξεπεράσουν και τα εμπόδια των 50 φρουρών στον εξωτερικό χώρο της φυλακής και μέσα σε λίγη ώρα είχε περάσει από τα σίδερα της φυλακής στην ελευθερία, επιστρέφοντας στην αγκαλιά της αγαπημένης του Έβελιν Φρέχετ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους τραυματίστηκε θανάσιμα από ενέδρα της αστυνομίας έξω από ένα θέατρο στο Σικάγο κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.