ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας που κατοικείται έως σήμερα

Η Αθήνα είναι η δεύτερη αρχαιότερη πόλη στην Ελλάδα που κατοικείται μέχρι σήμερα και είναι η αρχαιότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας που κατοικείται έως σήμερα

Η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας που κατοικείται ως σήμερα είναι το Άργος.

Σύμφωνα με τον Παυσανία, ο πρώτος άνθρωπος που κατοίκησε στην Αργολίδα ήταν ο Φορωνέας, γιος της νύμφης Μελίας και του θεού – ποταμού Ίναχου. Ο τελευταίος είχε αποφασίσει υπέρ της Ήρας και εναντίον του Ποσειδώνα για την κατοχή της περιοχής.

Ο Φορωνέας συγκέντρωσε πρώτος τους ανθρώπους σαν κοινωνικό σύνολο, αφού οι οικογένειες πριν ζούσαν μόνες και σε απόσταση. Το μέρος ονομάστηκε Φορωνικόν, με τον Φορωνέα να αποκτά μια κόρη, τη Νιόβη. Η Νιόβη της Αργολίδας έγινε η πρώτη θνητή με την οποία ενώθηκε εpωτικά ο Δίας και από αυτή την ένωση προέκυψε ο Άργος. Δεν γνωρίζουμε αν έδωσε το όνομα του στην πόλη του Φορωνέα ή έδωσε το όνομά του σε μαι νέα πόλη.

Πάντως, το Άργος είναι η αρχαιότερη ελληνική πόλη που κατοικείται μέχρι σήμερα. Στο Άργος δημιουργήθηκαν πολλοί μύθοι, ενώ στην Ιλιάδα οι πολεμιστές της ελληνικής στρατιάς αποκαλούνται Αχαιοί, αλλά και Αργείοι ή Δαναοί, με το τελευταίο όνομα να συνδέεται με τους μύθους του Άργους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αθήνα είναι η δεύτερη αρχαιότερη πόλη στην Ελλάδα που κατοικείται μέχρι σήμερα και είναι η αρχαιότερη πρωτεύσουσα της Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.