ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αυτή ήταν η αρχαιότερη ταβέρνα των Αθηνών – Που βρισκόταν;

Ο ταβερνιάρης ήταν ένας παλιός Αθηναίος, με παρατσούκλι Γιαβρούμ

Αυτή ήταν η αρχαιότερη ταβέρνα των Αθηνών – Που βρισκόταν;

Οι ταβέρνες ήταν πάντα σημείο αναφοράς στη ζωή των Ελλήνων και όλες μετρούν σημαντικές ανθρώπινες στιγμές. Στα τραπέζια τους έχει καθίσει κόσμος και κοσμάκης.

Η πιο παλιά ταβέρνα βρισκόταν στου Ψυρρή και ήταν η ταβέρνα ενός άντρα που λεγόταν Αντώνης ή για τους πολλούς, Γιαβρούμ.

Αυτή την ταβέρνα ανακάλυψαν οι δημοσιογράφοι τον Φλεβάρη του 1931 και τότε έγραφαν πως, αν δεν ήξερες που πας δύσκολα θα την ανακάλυπτες. Βρισκόταν στο βάθος μιας μάντρας, στο στενάκι της Ωγύγου.

Η ταβέρνα ήταν στο βάθος της αυλής και ήταν ανοιχτή αφού είχε μόνο δυο τοίχους και ένα σκέπαστρο – κανένα δέντρο και οι τοίχοι των διπλανών σπιτιών έκοβαν κάπως τον αέρα. Εκεί ήταν οι πάγκοι, τα τραπέζια, οι καρέκλες και εκεί βρισκόταν το τζάκι και πιο πίσω τα βαρέλια. Εκεί και μια επιγραφή που έλεγε «Πιε το όλο!».

Ο ταβερνιάρης ήταν ένας παλιός Αθηναίος, με παρατσούκλι Γιαβρούμ κι έτσι τον ήξεραν όλοι. Στην εφημερίδα έγραψαν πως ο Γιαβρούμ τους συστήθηκε: «Αντώνιος Π. Αναστασίου λέγομαι, μα παρονομάζομαι Γιαβρούμ. Έτσι μονάχα με βρίσκετε. Και αν θέλετε να μάθετε για την ταβέρνα, είναι η παλιότερη της Αθήνας. Είναι εκατό χρονών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.