ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό ήταν το αγαπημένο σπορ αυτοκίνητο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου (φώτο)

Η 507 Roadster είναι μοντέλο του 1959 και είχε αποκτηθεί καινούργια από τον τότε διάδοχο

Αυτό ήταν το αγαπημένο σπορ αυτοκίνητο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου (φώτο)

Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών, ήταν λάτρης των σπορ αυτοκινήτων και ένα από τα πιο ειδικά και σπάνια αυτοκίνητα που είχε στην κατοχή του είναι αυτή η BMW 507.

Με τον αριθμό κυκλοφορίας 36.

Η 507 Roadster του είναι μοντέλο του 1959 και είχε αποκτηθεί καινούργια από τον τότε διάδοχο.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν αναφέρουν πως είχε τιμόνι Nardo και ραδιόφωνο Becker Mexico με αυτόματη κεραία.

Το 1989 το ρόουντστερ του τέως, που ήταν σε κακή κατάσταση όπως και τα άλλα αυτοκίνητα της πρώην βασιλικής οικογένειας που τώρα αναπαλαιώνονται, βρήκε νέο ιδιοκτήτη.

Ο οποίος ανάθεσε την αναπαλαίωσή της στην εταιρεία Brummer που εδρεύει στο Μόναχο και ειδικεύεται στις 507 και τους V8 της BMW.

Το κόστος της αναπαλαίωσης έφτασε τις 300.000 ευρώ, ενώ από τότε έχει αλλάξει και άλλες φορές χέρια σε δημοπρασίες.

Εκτός από τον αποθανόντα πλέον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο BMW 507 –συνολικά κατασκευάστηκαν 252 εκ των οποίων 213 ήταν της έκδοσης ΙΙ σαν αυτή του τέως- είχαν και οι Elvis Presley, Fred Astaire, Alain Delon, Ursula Andress, John Surtees, Hans Stuck, Ρενέ του Μονακό και Aga Khan.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.