ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Αυτός ήταν ο πιο πλούσιος άντρας στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μπορείς να μαντέψεις ποιος είναι;

Αυτός ήταν ο πιο πλούσιος άντρας στην ιστορία της ανθρωπότητας

Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Gautam Adani είναι μερικά από τα ονόματα που έρχονται στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. 

Ο ανιψιός και κληρονόμος του Ιουλίου Καίσαρα, ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Αύγουστος, είχε εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 4,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μερικοί λένε ότι ο Mansa Musa, ο βασιλιάς του Timbuktu, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς ο πλούτος του ήταν προφανώς πολύ μεγάλος για να μετρηθεί – ακόμη και οι σκλάβοι του ήταν ντυμένοι στα χρυσά. Έτσι σε αυτή την περίπτωση ισχύει το “δεν ξέρει τι έχει”, αφού δεν μπορούσε να μετρηθεί η περιουσία του καθώς ήταν αχανής.

Ωστόσο, ο εκπληκτικός πλούτος του Aυγουστου μπορούσε να μετρηθεί. Κατείχε προσωπικά το ένα πέμπτο του πλούτου μιας αυτοκρατορίας που αντιπροσώπευε περίπου το 30% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος όλου του κόσμου.

Φυσικά, ο προσδιορισμός του πλούτου των αιώνων του παρελθόντος είναι ελάχιστα ακριβής επιστήμη… Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί όπως είπαμε δεν μετριέται ακριβώς…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πλούτος στις πρώτες περιόδους ήταν συνδεδεμένος με τη γη ή με ολόκληρες αυτοκρατορίες οπότε αυτό ήταν ένα “μέτρο” αμφίβολο. Επίσης, τα αρχεία συχνά υπερβάλλονται ή βασίζονται στην προφορική ιστορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.