ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Εσύ ήξερες τον λόγο που το 1582 οι άνθρωποι εξαφάνισαν 9 μέρες από τα ημερολόγιά τους;

Γνωρίζατε ότι η 5 Οκτωβρίου έως τη 14 Οκτωβρίου 1582, αυτό το χρονικό διάστημα δεν υφίσταται;

Εσύ ήξερες τον λόγο που το 1582 οι άνθρωποι εξαφάνισαν 9 μέρες από τα ημερολόγιά τους;

Γνωρίζατε ότι η 5 Οκτωβρίου έως τη 14 Οκτωβρίου 1582, αυτό το χρονικό διάστημα δεν υφίσταται; Δεν υπάρχουν αυτές τις μέρες. Και αυτός είναι ο λόγος.

Τον Οκτώβριο του 1582 εφαρμόστηκε η αλλαγή από το παλιό, Ιουλιανό ημερολόγιο στο νέο, Γρηγοριανό. Για να γίνει αυτό και για να έχει το ημερολόγιο και πάλι σε ευθυγράμμιση με τις εποχές, ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ’ διέγραψε 10 ημέρες από το έτος 1582, έτσι ώστε η 4η Οκτωβρίου 1582 του Ιουλιανού ημερολογίου να ακολουθείται αμέσως από την 15η Οκτωβρίου 1582 στο Γρηγοριανό ημερολόγιο. Έτσι η περίοδος από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 1852 δεν υπήρξε ποτέ!

Αυτή η αλλαγή εξηγήθηκε σε ένα διάταγμα 4 σελίδων με το όνομα «Pragmatica» στις Δεκαήμερες του Έτους που εκδόθηκε από τον Βασιλιά Φίλιππο Β΄ της Ισπανίας, διατάσσοντας την αλλαγή από το Ιουλιανό στο Γρηγοριανό ημερολόγιο. (το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση)

Αυτός είναι και ο λόγος που το Καθολικό Πάσχα δεν συμπίπτει πάντα με το Ορθόδοξο Πάσχα καθώς η Καθολική Εκκλησία ακολουθεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο ενώ η Ορθόδοξη εκκλησία ακολουθεί το Ιουλιανό ημερολόγιο που ποτέ δεν παρέλειψε αυτές τις ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.