ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γαλλία: Ανακαλύφθηκε ναός αφιερωμένος στον θεό του πολέμου Άρη (φωτο)

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης μια μικρή νεκρόπολη, αποτελούμενη από 40 τάφους

Γαλλία: Ανακαλύφθηκε ναός αφιερωμένος στον θεό του πολέμου Άρη (φωτο)

Έπειτα από οκτώ μήνες ανασκαφών οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ναό αφιερωμένο στον θεό Άρη.

Ο ναός αποτέλεσε αντικείμενο πλήρους μελέτης, με τη δημιουργία του να εκτιμάται στις αρχές της ρωμαϊκής περιόδου και την εγκατάλειψή του τον IV. αιώνα μ.Χ.

Πολύ γρήγορα, βρέθηκε ένα αγαλματίδιο του θεού Άρη, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ιερό ήταν αφιερωμένο στο θεό του πολέμου.

Η υπόθεση αυτή ενισχύθηκε, κατά τη διάρκεια της ανασκαφής, μετά την ανακάλυψη πολλών στοιχείων οπλισμού (ξίφη, αιχμή δόρατος…) που πιθανότατα εναποτέθηκαν σε αφοσίωση στο πρόσωπο του θεού από στρατιώτες. Γαλλία: Ανακαλύφθηκε ναός αφιερωμένος στον θεό του πολέμου Άρη - Δείτε μοναδικές; φωτογραφίες Γαλλία: Ανακαλύφθηκε ναός αφιερωμένος στον θεό του πολέμου Άρη - Δείτε μοναδικές; φωτογραφίες

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης μια μικρή νεκρόπολη, αποτελούμενη από 40 τάφους, με τα αντικείμενα που εναποτέθηκαν με τους νεκρούς, να ήταν ακόμα παρόντα. Μεταξύ αυτών ήταν: γυάλινα και κεραμικά αγγεία και υποδήματα.

Μερικοί τάφοι ήταν πιο πλούσια προικισμένοι, με ασημένια κοσμήματα (βραχιόλια, καρφίτσες και πόρπες ζώνης), καθώς και γυάλινες χάντρες.

Ο πλουσιότερος τάφος εμπεριείχε ένα στιλέτο και κομμάτια που ανήκαν σε ιμάντα αλόγου. Ανάμεσά τους, ένα σιδερένιο κομμάτι και πολλές χάλκινες απλίκες που επρόκειτο να διακοσμήσουν το χαλινάρι και τα ηνία. Αυτά τα αντικείμενα καθιστούν δυνατή τη χρονολόγηση της νεκρόπολης της ύστερης αρχαιότητας, μεταξύ του IV αιώνα και το V αιώνα μ.Χ.

Τα κτήρια που ανακαλύφθηκαν είναι: ο ιερός ναός, ένα σπα και η νεκρόπολη. Ο όγκος των αντικειμένων που βρέθηκαν είναι σημαντικός: 35 κιβώτια κεραμικών επίπλων, επτά κιβώτια αρχιτεκτονικών στοιχείων και 755 μεμονωμένα αντικείμενα (γυαλί, μέταλλο, κεραμικά). Ανάμεσά τους, δώδεκα σιδερένια σπαθιά, τέσσερα άγκιστρα κλαδέματος, μερικές περόνες, πολλά στοιχεία οπλισμού, ξίφη, στρατιωτικός εξοπλισμός και τα αντικείμενα των νεκρών (γυαλί, κεραμικά δοχεία, κομμάτια ρουχισμού ή στολίδια). καρναβάλι2023 Γαλλία: Ανακαλύφθηκε ναός αφιερωμένος στον θεό του πολέμου Άρη - Δείτε μοναδικές; φωτογραφίες Γαλλία: Ανακαλύφθηκε ναός αφιερωμένος στον θεό του πολέμου Άρη - Δείτε μοναδικές; φωτογραφίες Γαλλία: Ανακαλύφθηκε ναός αφιερωμένος στον θεό του πολέμου Άρη - Δείτε μοναδικές; φωτογραφίες Γαλλία: Ανακαλύφθηκε ναός αφιερωμένος στον θεό του πολέμου Άρη - Δείτε μοναδικές; φωτογραφίες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Γαλλία: Ανακαλύφθηκε ναός αφιερωμένος στον θεό του πολέμου Άρη - Δείτε μοναδικές; φωτογραφίες
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.