ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Γιανκτσέ: Η μείωση της στάθμης των νερών έφερε στην επιφάνεια ένα νησί και τρία βουδιστικά αγάλματα

Το ένα από τα αγάλματα εικονίζει έναν μοναχό καθισμένο σε μια βάση σε σχήμα λωτού

Γιανκτσέ: Η μείωση της στάθμης των νερών έφερε στην επιφάνεια ένα νησί και τρία βουδιστικά αγάλματα

Η ξηρασία που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη το τελευταίο διάστημα μείωσε τη στάθμη των νερών στον ποταμό Γιανγκτσέ έπεσε, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν ένα βυθισμένο νησί στην πόλη Τσονγκτσίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας αλλά και τρία βουδιστικά αγάλματα που πιστεύεται ότι είναι ηλικίας τουλάχιστον 600 ετών.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, τα τρία αγάλματα βρέθηκαν στο υψηλότερο σημείο του νησιού-υφάλου Φογιελιάνγκ, και πιστεύεται ότι ανάγονται στην περίοδο των δυναστειών Μινγκ και Τσινγκ.

Το ένα από τα αγάλματα εικονίζει έναν μοναχό καθισμένο σε μια βάση σε σχήμα λωτού.

Η στάθμη του Γιανγκτσέ υποχωρεί τάχιστα, λόγω της ανομβρίας και του καύσωνα που πλήττει τη νοτιοδυτική Κίνα. Από τον Ιούλιο, οι βροχοπτώσεις στη λεκάνη του Γιανγκτσέ είναι περίπου 45% χαμηλότερες από το κανονικό ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη.

Η κρατική τηλεόραση CCTV μετέδωσε την Παρασκευή ότι 66 ποταμοί σε 34 περιφέρειες της Τσονγκτσίνγκ έχουν στερέψει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.