ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Η επιστήμη ψάχνει απαντήσεις για τα τρία αντικείμενα που βρέθηκαν στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας

Διχάζουν ακόμα και σήμερα τους ερευνητές

Η επιστήμη ψάχνει απαντήσεις για τα τρία αντικείμενα που βρέθηκαν στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας

Συνεχίζεται η μάχη για απαντήσεις για τα τρία αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας και διχάζουν ακόμα και σήμερα τους ερευνητές.

Η μεγαλύτερη πυραμίδα και η πιο διάσημη από το συγκρότημα πυραμίδων της Γκίζας ήταν ο τάφος του Φαραώ Χέοπα, του δεύτερου Φαραώ της τέταρτης δυναστείας.

Είναι ένα από τα παλαιότερα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και μεγάλο μέρος της παραμένει ανέπαφο. Ωστόσο, τρία αντικείμενα έχουν – μέχρι σήμερα – έχουν ανακτηθεί από αυτήν.

Όταν χτίστηκε για πρώτη φορά, η πυραμίδα είχε ύψος 145 μέτρα και βάση περίπου 230 τετραγωνικά μέτρα.

Θα πίστευε κανείς ότι θα υπήρχε πληθώρα ιστορικών αντικειμένων στο εσωτερικό της που θα μπορούσαν να ανακαλυφθούν, αλλά οι αρχαιολόγοι και άλλοι ιστορικοί δεν έχουν ακόμη βρει τίποτα άλλο εκτός από αυτά τα τρία αντικείμενα – τα οποία είναι αρκετά μυστηριώδη.

Τα αντικείμενα ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 1872 στην αίθουσα της βασίλισσας της Μεγάλης Πυραμίδας από τον Βρετανό εξερευνητή του 19ου αιώνα Waynman Dixon, αναφέρει η Arab America. Και συνεχίζουν να προβληματίζουν τους ειδικούς μέχρι σήμερα.

Ο Ντίξον ανακάλυψε μια πέτρινη σφαίρα, ένα χάλκινο αντικείμενο σε σχήμα γάντζου και ένα ξύλινο θραύσμα ή ράβδο – τα τρία αντικείμενα έγιναν σύντομα γνωστά ως λείψανα του Ντίξον.

Ωστόσο, λίγο μετά την άφιξη των ευρημάτων στη Βρετανία, τα αντικείμενα εξαφανίστηκαν. Αργότερα ανακαλύφθηκαν ξανά (το 1972) και δωρίστηκαν και πάλι στο Βρετανικό Μουσείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχώς, τα τρία αντικείμενα εξαφανίστηκαν για άλλη μια φορά μέχρι το 1933, όταν ανακτήθηκαν μόνο ο γάντζος και η μπάλα – η ράβδος εξακολουθούσε να λείπει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.