ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Η «Μπέμπα» της Τρούμπας: Η δασκάλα του έρωτα που δεχόταν μόνο μαθητές

Σε αυτή πήγαιναν οι πατεράδες τα αγόρια τους για να «γίνουν άντρες»

Η «Μπέμπα» της Τρούμπας: Η δασκάλα του έρωτα που δεχόταν μόνο μαθητές

Η Τρούμπα στον Πειραιά ήταν μια γειτονιά γνωστή για την ευκολία με την οποία έβρισκε κανείς τον αγοραίο έρωτα. Φτηνό σeξ με αντάλλαγμα λίγες δραχμές.

Στην Τρούμπα υπήρχε μια γυναίκα, η οποία δεχόταν μόνο μαθητές. Ήταν η θρυλική «Μπέμπα». Σε αυτή πήγαιναν οι πατεράδες τα αγόρια τους για να “γίνουν άντρες”. Κάποιοι περίμεναν απ’ έξω μαζί με τον γιο για να έρθει η σειρά τους, ενώ άλλοι περίμεναν καπνίζοντας να επιστρέψει το παιδί τους από τη “Μπέμπα” που τον είχε αναλάβει.

Οι μαθητές των γύρω σχολείων ήταν πολύ τακτικοί πελάτες των σπιτιών της Τρούμπας. Έκαναν κοπάνες από το σχολείο τις τελευταίες ώρες και πήγαιναν για να “μάθουν τον έρωτα”. Κατά κάποιο τρόπο, τα κορίτσια των σπιτιών έπαιζαν το ρόλο της δασκάλας στον ερωτικό τομέα.

Το γνώριζαν και γι’ αυτό ήταν πολύ τρυφερές οι περισσότερες με τα νεαρά αγόρια. Μάλιστα, τους έκαναν συχνά και οικονομικές διευκολύνσεις μιας και ήταν πολύ δύσκολο για τους μαθητές να έχουν χρήματα στις φτωχογειτονιές του Πειραιά. Συγκεκριμένα, τους έκαναν την προσφορά στους 6 μαθητές ο ένας δώρο. Το αντίτιμο για το κεφάλι ήταν 5 δρχ. Λίγα λεφτά για τώρα, αλλά εκείνη την εποχή ήταν μεγάλο κόστος.

Τα σπίτια δούλευαν δώδεκα ώρες, από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δέκα το βράδυ. Συχνά, επισκεπτόταν τους οίκους ανοχής ένα κλιμάκιο αξιολόγησης και ελέγχου της υγείας των ιερόδουλων. Όσες από αυτές έπασχαν από κάποιο αφροδίσιο νόσημα, δε μπορούσαν να εργαστούν πλέον. Τις στοίβαζαν όλες μαζί σε μια καρότσα και τις μετέφεραν στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός για έλεγχο.

Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ότι οι περισσότερες από τα κορίτσια ήταν βαθιά θρησκευόμενες. Έτσι, τη Μεγάλη Εβδομάδα τα μπορντέλα ήταν κλειστά, οι κοπέλες νήστευαν ενώ τα “κόκκινα φωτάκια” τα σκέπαζαν με μαύρο πανί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.