ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η θηλυκή ομορφιά στη μυθολογία (φωτό)

Από πού προέρχονται τα πρότυπα της γυναίκας;

Η θηλυκή ομορφιά στη μυθολογία (φωτό)

Από την Αρχαία Ελλάδα ως την Αρχαία Αίγυπτο και από την τέχνη στη σκανδιναβική μυθολογία

Αθώρ

Μία από τις πιο σημαντικές θεές της αρχαίας Αιγύπτου συνδέεται με τον ουρανό, τον ήλιο, τη σεξουαλικότητα και τη μητρότητα, τη μουσική και το χορό. Θεά της ομορφιάς και της γονιμότητας.

Αφροδίτη

Στη «Γέννηση της Αφροδίτης» του Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης Σάντρο Μποτιτσέλι (1445-1510) για πρώτη φορά από την εποχή της αρχαιότητας υμνείται το γυμνό σώμα. Η ομορφιά αναδύεται μέσα από ένα όστρακο.

Η «κοιμωμένη Αφροδίτη»

Η «κοιμωμένη Αφροδίτη» του Τζορτζόνε ζωγραφίστηκε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο. Τη θεά της ομορφιάς, την ζωγράφισε το 1507 για ένα γάμο και πιθανώς τον πίνακα να ολοκλήρωσε ο Τισιανός. Οι μαλακές γραμμές στο φόντο φαίνονται σαν συνέχεια του σώματος.

Η «Ωραία Ελένη»

Η ομορφιά της ήταν παροιμιώδης. Χάθηκε ένα βασίλειο εξαιτίας της. Κάθε άντρας που την έβλεπε ήθελε να την κατακτήσει. Ο Όμηρος την ανέφερε στην Ιλιάδα. Ο Γκαίτε μιλούσε για αυτήν στον Φάουστ. Στον πίνακα του 18ου αιώνα παρουσιάζεται η «Ωραία Ελένη» στην Τροία.

Φρέγια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Φρέγια δείχνει το αστραφτερό κολιέ της. H Φρέγια ήταν η θεά της γονιμότητας στη σκανδιναβική μυθολογία. Ήταν η αντίστοιχη θεά της Αφροδίτης, ήταν ατίθαση και είχε πάρα πολλούς εραστές. Η εικόνα είναι από του βιβλίου του Σκωτζέζου Ντόναλντ Α. Μακ Κένζι με θέμα τους τευτονικούς μύθους. Το βιβλίο είναι του 1890.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.