ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Θεατρίνος, πολιτικός απατεώνας και πατριδοκάπηλος» ο Φελόπουλος; Πέφτω από τα σύννεφα!

Μέχρι πότε πίστευαν πως η γη είναι επίπεδη; – Η φήμη για τη στρογγυλή γη υπάρχει μέχρι και σήμερα

Η παρεξήγηση του Χριστόφορου Κολόμβου

Μέχρι πότε πίστευαν πως η γη είναι επίπεδη; – Η φήμη για τη στρογγυλή γη υπάρχει μέχρι και σήμερα

Ενώ λίγοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική, πολλοί πιστεύουν ότι το ταξίδι του εξερευνητή ήταν σημαντικό επειδή απέδειξε ότι ο κόσμος ήταν στρογγυλός.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Τζέφρι Μπάρτον Ράσελ, η ιδέα ότι ο Κολόμβος έπρεπε να αποδείξει ότι όσοι έλεγαν ότι η γη είναι επίπεδη έκαναν λάθος, δεν ειπώθηκε παρά μόνο μέχρι τη δεκαετία του 1830 περίπου.

Οι ηγέτες της Καθολικής Εκκλησίας του παρελθόντος πίστευαν ότι ο κόσμος ήταν επίπεδος. Ένας συγγραφέας ο Ουάσιγκτον Ίρβινγκ έγραφε κυρίως μυθιστορήματα και χρησιμοποίησε τις δεξιότητές του στην αφήγηση για να εξωραΐσει τη βιογραφία του για τον Κολόμβο. Με άλλα λόγια, έγραψε πράγματα, που δεν ίσχυαν!

Όταν το 1828 εκδόθηκε η βιογραφία του Χριστόφορου Κολόμβου από τον Ουάσιγκτον Ίρβινγκ, στην οποία έγραφε ότι ο Κολόμβος ξεκίνησε το ταξίδι προς τις Ινδίες για να αποδείξει ότι η Γη είναι στρογγυλή, διαδόθηκε κάτι που δεν ήταν αλήθεια – Ο Κολόμβος πίστευε ότι είχε ανακαλύψει έναν διαφορετικό, συντομότερο δρόμο προς τις Ινδίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι άνθρωποι γνώριζαν ότι η Γη ήταν στρογγυλή τουλάχιστον από την αρχαία Ελλάδα. Λίγοι άνθρωποι στην εποχή του Κολόμβου ήταν αρκετά χαζοί ώστε να πιστεύουν ότι η Γη ήταν επίπεδη, αλλά οι άνθρωποι στην εποχή μας πολλοί πιστεύουν ότι όλοι οι άλλοι είναι χαζοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.