ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ο ηλικιωμένος που πέρασε 28 χρόνια της ζωής του ως… νόμιμα νεκρός

Xρειάστηκε μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν ότι δεν ήταν πραγματικά... νεκρός

Ο ηλικιωμένος που πέρασε 28 χρόνια της ζωής του ως… νόμιμα νεκρός

Ένας 71χρονος άνδρας από την περιοχή Tocantins της Βραζιλίας πέρασε 28 χρόνια της ζωής του ως νόμιμα νεκρός…

Στις 16 Αυγούστου, ο Manoel Marciano da Silva ακύρωσε το πιστοποιητικό θανάτου του μετά από δικαστικό αγώνα δύο ετών.

Για τις αρχές της Βραζιλίας, ήταν ‘νεκρός και θαμμένος’ στο δημόσιο νεκροταφείο της Augustinópolis, στο Tocantins, για 28 χρόνια, αλλά αυτό έγινε πρόβλημα για τον ίδιο τον άνδρα πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν δεν μπορούσε να εισπράξει τη σύνταξή του και μπορούσε δεν έχει πρόσβαση σε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, βάσει της ασφάλισής του. Τότε άρχισε να ερευνά τον… «θάνατό» του και έμαθε ότι ήταν η πρώην σύζυγός του και δύο μάρτυρες που τον είχαν δηλώσει στις αρχές.

Δεν είναι σαφές γιατί η πρώην σύζυγος του Manoel τον κήρυξε νεκρό το 1995, αλλά ισχυρίζεται ότι το έμαθε μόλις το 2012, όταν προσπάθησε να ψηφίσει σε τοπικές εκλογές μόνο για να του πουν ότι δεν ήταν στη λίστα και ότι εμφανίστηκε ως νεκρός. Εκείνη την εποχή, δεν τον ένοιαζε πολύ, αλλά τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση του νεκρού άρχισε να επηρεάζει τη ζωή του πιο σημαντικά.

Ο Manoel Marciano da Silva έχασε τη σύνταξή του και δεν μπόρεσε να κλείσει ιατρικά ραντεβού, μεταξύ άλλων αποτυχιών, αλλά η ανάσταση, έστω και μόνο στα χαρτιά, ήταν πολύ πιο σκληρή από ό,τι είχε φανταστεί ποτέ. Στο τέλος, χρειάστηκε να προσλάβει δικηγόρο για να αμφισβητήσει το πιστοποιητικό θανάτου και να λάβει ένα ολοκαίνουργιο πιστοποιητικό γέννησης.

Μια εξέταση των δακτυλικών του αποτυπωμάτων βοήθησε να αποδείξει ότι ήταν ζωντανός, αλλά χρειαζόταν επίσης αρκετούς μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν ότι δεν ήταν πραγματικά… νεκρός. Στο τέλος, κατάφερε να ‘γυρίσει στη ζωή’, αλλά το μυστήριο του θανάτου του παραμένει ακόμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα παιδιά του Manoel πιστεύουν ότι η μητέρα τους, η οποία είναι αναλφάβητη, παραπλανήθηκε για να τον κηρύξει νεκρό, αλλά ο ίδιος ο Manoel δεν ενδιαφέρεται πραγματικά γιατί συνέβη. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να είναι ξανά ανάμεσα στους ζωντανούς…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.