Ο λοχίας που ήρθε αντιμέτωπος με 80 στρατιώτες και τον έπιασαν τα γέλια

Η συνέχεια της ιστορίας είναι ακόμα πιο παράξενη

Ο λοχίας που ήρθε αντιμέτωπος με 80 στρατιώτες και τον έπιασαν τα γέλια

Ο λοχίας Leonard A. Funk έλαβε το Μετάλλιο της Τιμής του Αμερικανικού Στρατού και ήταν ένας από τους πιο παρασημοφορημένους στρατιώτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Γιατί; Η ιστορία του είναι παράξενη αλλά πέρα ως πέρα αληθινή.

Ήταν Ιανουάριος του 1945. Ο ίδιος και οι σύντροφοι του είχαν σταλεί στο Βέλγιο για να αντιμετωπίσουν μια γερμανική εξέγερση. Έπρεπε να διασχίσουν περίπου 24 χιλιόμετρα καλυμμένα με χιόνι. Ο διοικητής έχασε την ζωή του και ο Funk ανέλαβε την διοίκηση. Ωστόσο, δεν υπήρχαν πολλοί ετοιμοπόλεμοι στρατιώτες, με τον Funk να επιστρατεύει 30 άνδρες που έκαναν δουλειά γραφείου.

Εκκένωσε επιτυχημένα πάνω από 15 σπίτια, χωρίς να χάσει ούτε έναν άνδρα και τους οδήγησε μέσα στο χιόνι και εν μέσω πυρών, χωρίς απώλειες. Αιχμαλώτισαν περίπου 30 Γερμανούς. Όταν συνάντησαν μια άλλη αμερικανική μοίρα, έβαλαν μαζί όλους τους αιχμαλώτους, που έφταναν τους 80 και ανέθεσαν τη φύλαξή τους σε τέσσερις άνδρες.

Σύντομα όμως έμαθε πως μια γερμανική φρουρά επιτέθηκε στους φύλακες του και ελευθέρωσε τους 50 αιχμαλώτους. Όταν επέστρεψε στο σημείο, βρήκε μπροστά του αρκετούς άνδρες να φορούν αμερικανικές στολές. Ένας από αυτούς του έβαλε το πιστόλι στο στομάχι.

Οι περισσότεροι θα αντιδρούσαμε συγκεκριμένα. Θα δείχναμε δηλαδή τον φόβο μας. Αλλά ο Funk έκανε κάτι άλλο. Άρχισε να γελάει. Για την ακρίβεια ξεκαρδίστηκε στα γέλια. Ήταν μόνος του με 80 άνδρες απέναντί του. Προσεκτικά ξετύλιξε το πολυβόλο όπλο του, δείχνοντας ότι μάλλον θα το παραδώσει.

Όσο πιο δυνατά γελούσε, τόσο πιο νευριασμένοι έδειχναν οι Γερμανοί. Ειδικά εκείνος που τον σημάδευε με το όπλο στο στομάχι. Προσπάθησε να του φωνάξει και να τον κάνει να φοβηθεί, αλλά ο Funk δεν ήξερε γερμανικά. Οπότε γέλασε ακόμα πιο δυνατά.

Όταν ο Γερμανός έχασε τη συγκέντρωσή του από τα πολλά γέλια, ο Funk άρχισε να αδειάζει τις σφαίρες του πολυβόλου του στους στρατιώτες απέναντί του. Μέσα σε δευτερόλεπτα, σκότωσε 21 Γερμανούς στρατιώτες, τραυμάτισε 24 και αιχμαλώτισε ξανά τους υπόλοιπους. «Αυτό ήταν το πιο ηλίθιο πράγμα που έχω δει ποτέ», είχε πει αργότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως οι ΗΠΑ είχαν άλλη άποψη. Δεν το θεώρησαν καθόλου ηλίθιο και τον παρασημοφόρησαν. Όχι μόνο γιατί έσωσε την ζωή τεσσάρων στρατιωτών, αλλά και γιατί αποδείχθηκε ότι αποσόβησε μια επίθεση των Γερμανών που θα έβαζε τέλος στα σχέδια των συμμάχων στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.