ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Ο πιο τρομακτικός ήχος του κόσμου: Η σφυρίχτρα που μιμείται το «ουρλιαχτό των πτωμάτων»

Έχει σχήμα που παραπέμπει σε ανθρώπινο λάρυγγα

Ο πιο τρομακτικός ήχος του κόσμου: Η σφυρίχτρα που μιμείται το «ουρλιαχτό των πτωμάτων»

Ερευνητές προχώρησαν σε μια σπουδαία ανακάλυψη καθώς βρήκαν τον ήχο του Αζτέκικου «σφυρίγματος του θανάτου» και αναδημιούργησαν την σφυρίχτρα χρησιμοποιώντας 3D εκτυπωτή.

Αυτό το σφύριγμα, που χρησιμοποιούνταν σε τελετουργίες, ακούγεται σαν «ουρλιαχτό χιλιάδων πτωμάτων» και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι ο πιο τρομακτικός ήχος του κόσμου.

Το 1999, η αυθεντική «αζτέκικη σφυρίχτρα θανάτου» βρέθηκε στο χέρι ενός ακέφαλου σκελετού κατά τη διάρκεια ανασκαφής σε ναό στην Πόλη του Μεξικού.

Αρχικά, οι αρχαιολόγοι πίστεψαν ότι ήταν παιχνίδι.

Μόλις 15 χρόνια αργότερα, ένας επιστήμονας φύσηξε στη σφυρίχτρα και άκουσε έναν ήχο που έμοιαζε με ανθρώπινη κραυγή. Αν και ο ακριβής σκοπός αυτού του αντικείμενου παραμένει άγνωστος έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες.

Η σφυρίχτρα που μιμείται το «ουρλιαχτό των πτωμάτων»

Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν αυτή τη σφυρίχτρα για να βοηθήσουν τις ψυχές να ταξιδέψουν στη μετά θάνατον ζωή ή και για την προστασία τους από «κακά πνεύματα». Η σφυρίχτρα πάντως έχει σχήμα που παραπέμπει σε ανθρώπινο λάρυγγα.

Οι σύγχρονες εκδόσεις της σφυρίχτρας παράγουν διαφορετικούς ήχους ανάλογα με το μέγεθός τους και την τοποθέτησή τους στα χείλη του χρήστη.

Πλέον, όλοι μπορούν να αγοράσουν τις δικές τους «σφυρίχτρες θανάτου» στο Amazon, φτιαγμένες από διάφορα υλικά όπως ρητίνη, κεραμικά και ανθρακονήματα.

Σύμφωνα με μια περιγραφή προϊόντος, «εκπέμπουν μια κραυγή που μοιάζει με γυναίκα σε τρομερή αγωνία» και είναι «τέλειες για το Halloween».

Επίσης, είναι χρήσιμες ως σκηνικό σε δραματικές παραστάσεις, ειδικά όταν οι χαρακτήρες ακούν κάποια κραυγή εκτός σκηνής.

Λίγα λόγια για τους Αζτέκους

Οι Αζτέκοι ήταν ένας μεταναστευτικός λαός από τον βορρά που έφτασε στην Αμερική το 1300 μ.Χ. Δεν ήταν καλοδεχούμενοι από τους ντόπιους που τους θεωρούσαν κατώτερους.

Το 1325 μ.Χ., είδαν έναν αετό να μάχεται με ένα φίδι πάνω σε κάκτο στη λίμνη Τεξκόκο, ένα σκηνικό που τους ενέπνευσε και ίδρυσαν την πρωτεύουσά τους, Τενοχτιτλάν.

Μέχρι το 1430 μ.Χ., ανέπτυξαν οργανωμένη κοινωνία και ισχυρό Στρατό, δημιουργώντας την Τριπλή Συμμαχία με τους άρχοντες του Τεξκόκο και του Τλακοπάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι το 1500 μ.Χ., η αυτοκρατορία τους εκτεινόταν από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό και συμπεριλάμβανε τη σημερινή Γουατεμάλα και τη Νικαράγουα. Το 1521 μ.Χ., η άφιξη του Ισπανού κατακτητή Ερνάν Κορτές έφερε το τέλος της αυτοκρατορίας τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.