ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πέπι ο Β’: Ο βασιλιάς της Αιγύπτου που έβαζε τους σκλάβους του να αλειφθούν με μέλι για… τα τραβάνε τις μύγες!

Την πραγματική εξουσία στην αρχή της βασιλείας του κατείχαν η μητέρα του και ο αδελφός της

Πέπι ο Β’: Ο βασιλιάς της Αιγύπτου που έβαζε τους σκλάβους του να αλειφθούν με μέλι για… τα τραβάνε τις μύγες!

Ο Πέπι Β’ ήταν μόλις έξι ετών όταν έγινε βασιλιάς της Αιγύπτου και συμπεριφέρθηκε ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς να ενεργήσει ένας κακομαθημένος νεαρός πρίγκιπας.

Η στάση του δεν άλλαξε με την ηλικία. Έβαζε σκλάβους να γδυθούν και να αλειφτούν με μέλι μόνο και μόνο για να πηγαίνουν σε αυτούς οι μύγες και να μην τον ενοχλούν!

Ο Πέπι Β΄ ήταν γιος του Πέπι Α΄ και γεννήθηκε στα τέλη της βασιλείας του πατέρα του. Όταν ήταν ακόμη πολύ νέος, διαδέχθηκε τον ετεροθαλή αδερφό του Merenre, ο οποίος πέθανε σε νεαρή ηλικία. Υπάρχουν εκπληκτικά λίγες απεικονίσεις του Pepi II, μόνο τρία αγάλματα και μερικοί πίνακες.

Η μητέρα του υπηρέτησε ως αντιβασιλέας για αρκετά χρόνια και η παλιά ομάδα αξιωματούχων που υπηρετούσε τη βασιλική οικογένεια διατήρησε τη σταθερότητα του βασιλείου.

Σύμφωνα με τη λίστα του βασιλιά του Τορίνο, ο Πέπι Β’ κυβέρνησε για περισσότερα από 90 χρόνια.

Αυτό θα έκανε τον Πέπι Β’ τον μακροβιότερο βασιλιά της Αρχαίας Αιγύπτου. Ωστόσο, έχουν διατυπωθεί κάποιες αμφιβολίες σχετικά με αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την πραγματική εξουσία στην αρχή της βασιλείας του κατείχαν η μητέρα του και ο αδελφός της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.