ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν την παλαιότερη πυραμίδα: Είναι ηλικίας 27.000 ετών!

Βρίσκεται στην Ινδονησία

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν την παλαιότερη πυραμίδα: Είναι ηλικίας 27.000 ετών!

Μια νέα εργασία που δημοσιεύτηκε στο Archaeological Prospection αμφισβητεί ότι η πυραμίδα Djoser στην Αίγυπτο είναι η αρχαιότερη στον κόσμο (με ηλικία 4.700 ετών) λόγω της πιθανής ανακάλυψης μιας «προϊστορικής πυραμίδας» στην Ινδονησία της οποίας η ηλικία ξεπερνάει τα 27.000 έτη!

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο ολόκληρη η επίσημη ιστορία θα πρέπει να αλλάξει καθώς μέχρι σήμερα είναι πιστεύεται πως οι μεγάλοι ανθρώπινοι πολιτισμοί ξεκινούν την ύπαρξή τους από το 3.500 π.Χ και μετά.

«Είμαι έκπληκτος που η εργασία δημοσιεύτηκε ως έχει», είπε ο Flint Dibble, αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, στο Nature, το οποίο ανέφερε για πρώτη φορά την έρευνα.

Οι ερωτήσεις του Dibble δεν αφορούν τόσο τα δεδομένα, αλλά μάλλον τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τους συγγραφείς.

Οι συγγραφείς της εφημερίδας γράφουν ότι έχουν «απελπιστικά στοιχεία μιας περίπλοκης και εξελιγμένης μεγαλιθικής τοποθεσίας». Χρησιμοποιώντας τη σεισμική τομογραφία, οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχουν κρυφές κοιλότητες ή θάλαμοι, που δείχνουν την «παρουσία πολυστρωματικών κατασκευών».

Η τοποθεσία Gunung Padang στη Δυτική Ιάβα της Ινδονησίας περιλαμβάνει μια τοποθεσία υπερυψωμένης γης.

Εάν κάτω από το χώμα υπάρχουν σπήλαια και δωμάτια χτισμένα από τον άνθρωπο, θα σημαίνει ότι εκεί υπάρχει όχι μόνο η παλαιότερη γνωστή πυραμίδα εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά και η παλαιότερη γνωστή χρήση πέτρινης τοιχοποιίας.

Αυτό θα αναιρούσε πλήρως τις προηγούμενες πεποιθήσεις γύρω από την εξέλιξη του πολιτισμού στην Παλαιολιθική εποχή.

«Αυτά τα ευρήματα προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις για την κατασκευαστική ιστορία του Gunung Padang», έγραψαν οι ερευνητές, «ρίχνοντας φως στις μηχανικές δυνατότητες των αρχαίων πολιτισμών κατά την παλαιολιθική εποχή».

Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, οι συγγραφείς χρησιμοποίησαν τεχνολογίες διείσδυσης στο έδαφος για να αποκαλύψουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι τέσσερα στρώματα κατασκευής που περιλαμβάνουν δωμάτια σε διάφορες φάσεις κατασκευής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρώτο στρώμα χρονολογείται από 27.000 έως 16.000 χρόνια πριν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.