Οι πέντε αλήθειες που δεν γνωρίζατε για τον πρώτο serial killer των ΗΠΑ – Οι εφημερίδες τον πλήρωσαν για να ομολογήσει

Η αστυνομία υποπτευόταν πως είχε σκοτώσει 10 ανθρώπους, ενώ ο ίδιος αργότερα ισχυρίστηκε πως τα θύματά του ήταν 27

Οι πέντε αλήθειες που δεν γνωρίζατε για τον πρώτο serial killer των ΗΠΑ – Οι εφημερίδες τον πλήρωσαν για να ομολογήσει

Ο H. H. Holmes έχει μείνει στην ιστορία αρχικά γιατί ήταν ο πρώτος serial killer των ΗΠΑ και έπειτα για το «Murder Castle» που έχτισε στο Σικάγο, μια παράξενη κατασκευή με καταστήματα, διαμερίσματα, γεμάτο παγίδες και ένα υπόγειο που κανένας δεν θα ήθελε ποτέ να βρεθεί.

Μπορεί το όνομά του να μην ξεχάστηκε, αλλά η ιστορία του έχει πολλά αφηγήματα και οι λεπτομέρειες δεν είναι απολύτως γνωστές. Η αστυνομία υποπτευόταν πως είχε σκοτώσει 10 ανθρώπους, ενώ ο ίδιος αργότερα ισχυρίστηκε πως τα θύματά του ήταν 27.

Βέβαια, μερικά από τα «θύματά» του ζούσαν ακόμα. Για να μπερδέψει ακόμα περισσότερο τους αστυνομικούς αναίρεσε την αρχική του κατάθεση και ισχυρίστηκε ότι σκότωσε μόνο δυο.

Στην εποχή της ακμής του κίτρινου τύπου αλλά και των λεγόμενων του Holmes, στα οποία δεν μπορείς να δώσεις βάση, η αλήθεια είναι δύσκολο να βρεθεί.

Πάντως οι παρακάτω 5 αλήθειες μπορούν να δώσουν μια εικόνα για τον πρώτο serial killer των ΗΠΑ:

Ήταν παντρεμένος με τρεις γυναίκες ταυτόχρονα

Παντρεύτηκε την πρώτη του γυναίκα στα 17 και δυο χρόνια αργότερα, απέκτησε έναν γιο. Ωστόσο ο Holmes εγκατέλειψε σύζυγο και γιο και το 1887, όταν έκλεισε τα 26, παντρεύτηκε την δεύτερη του σύζυγο, αν και δεν είχε πάρει διαζύγιο από την πρώτη.

Κατέθεσε τα χαρτιά του για διαζύγιο από τον πρώτο του γάμο λίγες εβδομάδες μετά από τον δεύτερο, αλλά η διαδικασία δεν προχώρησε ποτέ. Στα 33 αποφάσισε να παντρευτεί για τρίτη φορά. Μόνο που δεν είχε πάρει κανένα διαζύγιο ακόμα. Όταν εκτελέστηκε στα 35 του, ήταν τρίγαμος.

Η κατασκευή του «Murder Castle» ήταν ένα μυστήριο για όλους

Το 1893, ο Holmes αγόρασε ένα ακίνητο το οποίο αργότερα θα το χρησιμοποιούσε ως ξενοδοχείο. Βέβαια, τελικά έγινε το μέρος όπου σκότωνε τα θύματά του. Αλλά για να είναι σίγουρος ότι μόνο αυτός θα γνώριζε τον πραγματικό σκοπό της ύπαρξής του, προσέλαβε διάφορους εργολάβους ώστε να ολοκληρώσουν την κατασκευή του κτιρίου.

Που και που, αν καταλάβαινε ότι ένας από αυτούς πλησίαζε στο να δει περισσότερα απ’ όσα έπρεπε, τον απέλυε. Βέβαια, κάποιοι χτίστες είχαν μερικές υποψίες.

Τα σχέδια περιελάμβαναν 51 πόρτες που άνοιγαν σε τοίχους από τούβλα, 100 δωμάτια χωρίς παράθυρα, σκαλοπάτια που δεν οδηγούσαν πουθενά, δύο φούρνους και αγωγούς μεγέθους ανθρώπινου σώματος που κατέληγαν σε έναν αποτεφρωτήρα.

Ανάγκασε τον συνέταιρό του να προσποιηθεί τον θάνατό του

Οι απάτες με τις ασφάλειες που έκανε ήταν πολλές. Ο φίλος και συνεργάτης του Benjamin Pitezel, αναγκάστηκε από τον Holmes να προσποιηθεί τον θάνατό του ώστε να μπορέσει να βάλει στο χέρι τα 10 χιλιάδες δολάρια από την ασφάλεια ζωής του.

Ωστόσο, αφού τον έπεισε, έψαξε να βρει ένα πτώμα που να του μοιάζει, αλλά δεν τα κατάφερε. Οπότε τον σκότωσε ο ίδιος. Τον αναισθητοποίησε με χλωροφόρμιο και του έβαλε φωτιά. Μετά ισχυρίστηκε μάλιστα ότι σκότωσε τρία από τα πέντε παιδιά του Pitezel.

Έφτασε να είναι αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη λόγω ενός αλόγου

Η αστυνομία άρχισε να τον υποψιάζεται ως δολοφόνο, όταν ο πρώην συγκάτοικός του στην φυλακή άρχισε να μιλάει. Του είχε υποσχεθεί κάποια χρήματα αλλά δεν του τα έδωσε ποτέ. Κι έτσι για τον εκδικηθεί, μοιράστηκε τις πληροφορίες με την αστυνομία.

Η αστυνομία όμως δεν είχε πολλά στοιχεία αλλά τον απείλησε ότι έχει ένταλμα σύλληψης για ένα κλεμμένο άλογο στο Τέξας. Ο Holmes μόλις άκουσε Τέξας, φοβήθηκε και ομολόγησε την ασφαλιστική απάτη, αλλά όχι τον φόνο του Pitezel. Πήγε να την γλιτώσει αρχικά, αλλά οι ερωτήσεις ενός επιθεωρητή τον στρίμωξαν και το παιχνίδι είχε χαθεί.

Οι εφημερίδες τον πλήρωσαν για να ομολογήσει

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πήρε 7.500 χιλιάδες δολάρια από την εφημερίδα Hearst για να πει την ιστορία του. Ωστόσο δεν πήραν αυτό που ήθελαν, γιατί ο Holmes συνέχισε να φάσκει και να αντιφάσκει, κάτι που τον έκανε αναξιόπιστο. Ωστόσο είπε μια φράση που μετά ενέπνευσε το βιβλίο «The Devil in the White City» που αναμένεται να γίνει και σειρά: «Γεννήθηκα με τον διάβολο μέσα μου»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.