ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Περού: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ότι οι Ίνκας έκαναν ανθρωποθυσίες παιδιών 1000 χρόνια πριν

Οι σκελετοί θάφτηκαν πριν από περισσότερα από 1.000 χρόνια στο Huaca Santa Rosa de Pucala

Περού: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ότι οι Ίνκας έκαναν ανθρωποθυσίες παιδιών 1000 χρόνια πριν

Μια νέα μοναδική ανακάλυψη στο βόρειο Περού έρχεται να ανατρέψει όλα όσα ξέραμε για τους Ίνκας Wari, καθώς βρέθηκαν τάφοι με λείψανα 29 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

Οι σκελετοί θάφτηκαν πριν από περισσότερα από 1.000 χρόνια στο Huaca Santa Rosa de Pucala, ένα αρχαίο τελετουργικό κέντρο στην παράκτια περιοχή Lambayeque, 750 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμα του Περού.

Οι τάφοι των τριών παιδιών και ενός εφήβου μπροστά από τον ναό έδειχναν ότι ήταν ανθρωποθυσίες που έγιναν στον πολιτισμό των Wari, δήλωσε ο Edgar Bracamonte, ο κύριος ερευνητής, σύμφωνα με το Phys.

Ο Bracamonte ανέφερε πως πρόκειται για την πρώτη φορά που έχει γίνει τέτοια ανακάλυψη για τον πολιτισμό Wari από την περιοχή επιρροής τους.

«Αυτές οι ανακαλύψεις μας επιτρέπουν να ξανασκεφτούμε την ιστορία της περιοχής Lambayeque, ειδικά τους δεσμούς με τις καλλιέργειες Wari και Mochica στην περιοχή», είπε.

Δείτε το σχετικό βίντεο

#038;feature=emb_title

Wari και Moche

Ο πολιτισμός Wari άκμασε στις περουβιανές Cordillera Andes μεταξύ του 7ου και του 13ου αιώνα. Το κέντρο Huaca Santa Rosa de Pucala χτίστηκε μεταξύ 800 και 900, με τη μορφή του γράμματος “D”.

«Ανακαλύψαμε έναν τελετουργικό ναό με 29 ανθρώπινα λείψανα, 25 ανήκουν στην εποχή Μοχίκα και τέσσερα στον πολιτισμό των Wari», είπε ο Bracamonte.

Τα 25 λείψανα της περιόδου Moche έχουν βρεθεί σε πήλινους τάφους και σε ταφικούς θαλάμους σε ναό. Ταυτόχρονα, οι ερευνητές ανακάλυψαν κομμάτια αγγείων και υπολείμματα καμηλίδων, όπως λάμα και αλπακά, και ινδικά χοιρίδια.

Μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις που σχετίζονται με τον πολιτισμό των Mochica (Μότσικα) έγινε το 2006, με την ανακάλυψη της μούμιας της Κυράς του Κάο, από τον 5ο αιώνα, που έδειξε ότι ο πολιτισμός είχε και γυναίκες ηγέτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια άλλη μούμια που ανακαλύφθηκε το 1987, ο Άρχοντας του Σιπάν του τρίτου αιώνα, θεωρείται από τους ειδικούς ως μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών, καθώς ο κύριος τάφος ήταν άθικτος και ανέγγιχτος από κλέφτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.