ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πλοίο SS Nemesis: Το μυστηριώδες ναυάγιο ανοιχτά της Αυστραλίας – Οι απαντήσεις που δόθηκαν 120 χρόνια μετά (βίντεο)

Πως χάθηκε το πλοίο

Πλοίο SS Nemesis: Το μυστηριώδες ναυάγιο ανοιχτά της Αυστραλίας – Οι απαντήσεις που δόθηκαν 120 χρόνια μετά (βίντεο)

Τον Ιούλιο του 1904 το φορτηγό πλοίο SS Nemesis έπεσε σε ισχυρή καταιγίδα στα ανοιχτά της Αυστραλίας και εξαφανίστηκε.

Σε αυτό επέβαιναν 32 μέλη του πληρώματος.

Λίγες εβδομάδες μετά την καταιγίδα, πτώματα μελών του πληρώματος και κομμάτια από τα συντρίμμια του πλοίου ξεβράστηκαν σε παραλία μερικά χιλιόμετρα νότια του Σίδνεϊ.

Αν και η εξαφάνιση του πλοίου συγκλόνισε τη χώρα και προκάλεσε το δημόσιο ενδιαφέρον τα συντρίμμια του πλοίου δεν βρέθηκαν ποτέ.

Το μυστήριο όμως λύθηκε κατά τύχη. Η Subsea Professional Marine Services, μια εταιρεία τηλεπισκόπησης που έψαχνε τον πυθμένα του ωκεανού στα ανοικτά των ακτών του Σίδνεϊ για χαμένο φορτίο το 2022, έπεσε τυχαία πάνω στο χαμένο ναυάγιο.

Πως χάθηκε το πλοίο
Η εταιρεία τηλεπισκόπησης μόλις αντίκρισε το πλοίο υποπτεύτηκε ότι ήταν το βυθισμένο SS Nemesis. Όμως χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν εξειδικευμένες υποβρύχιες κάμερες για να επιβεβαιώσουν ότι τα χαρακτηριστικά του ναυαγίου συνέπιπταν με φωτογραφίες και σκίτσα του φορτηγού πλοίου.

Οι πρώτες εικόνες που ήρθαν στο συνεργείο αποκάλυψαν ότι το πλοίο στεκόταν όρθιο στον αμμώδη βυθό και πλώρη και η πρύμνη του είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές. Τα πρώτα συμπεράσματα οδηγούν στην αποκάλυψη ότι το πλοίο βυθίστηκε επειδή η μηχανή του έπαθε υπερφόρτωση λόγω της καταιγίδας.

Η εταιρία πιθανολογεί πως το SS Nemesis βυθίστηκε τόσο γρήγορα αφότου χτυπήθηκε από ένα μεγάλο κύμα, που το πλήρωμα δεν πρόλαβε ούτε να κατεβάσει τις σωσίβιες λέμβους.

Κλείνει η υπόθεση για τους συγγενείς
Μετά από 120 χρόνια λύθηκε το μυστήριο γύρω από το SS Nemesis και γράφτηκε ο επίλογος για τους συγγενείς των θυμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Περίπου 32 παιδιά έχασαν τους γονείς τους σε αυτό το ναυάγιο και ελπίζω αυτή η ανακάλυψη να κλείσει την υπόθεση για τις οικογένειες και τους φίλους που συνδέονται με το πλοίο και δεν γνώρισαν ποτέ την τύχη του», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Νέας Νότιας Ουαλίας, Πένι Σαρπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.