ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πολωνία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το σκελετό παιδιού «βρικόλακα» από τον 17ο αιώνα – Ήταν δεμένο με λουκέτο (φώτο)

Το να ταφούν μπρούμυτα πιστεύεται ότι έκανε τον νεκρό να «δαγκώσει στο έδαφος και να μην βλάψει τους ζωντανούς»

Πολωνία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το σκελετό παιδιού «βρικόλακα» από τον 17ο αιώνα – Ήταν δεμένο με λουκέτο (φώτο)

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο χωριό Pień της Πολωνίας, τα σκελετικά υπολείμματα ενός 5χρονου «βρικόλακα» του 17ου αιώνα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail, ο σκελετός ήταν θαμμένος μπρούμυτα και είχε ένα τριγωνικό λουκέτο στο πόδι του.

Ο αρχαιολόγος Dariusz Poliński από το Πανεπιστήμιο του Nicolaus Copernicus είπε: «Το λουκέτο κάτω από το πόδι συμβολίζει το κλείσιμο ενός σταδίου της ζωής και έχει σκοπό να προστατεύσει από την επιστροφή του νεκρού, κάτι που πιθανότατα φοβόταν αυτοί που τον έθαψαν. Τέτοιες πρακτικές προέρχονται από λαϊκές δοξασίες και μερικές φορές περιγράφονται ως αντιβαμπιρικές».

Και προσθέτει ότι σύμφωνα με τα τελετουργικά της εποχής, το να ταφούν μπρούμυτα πιστεύεται ότι έκανε τον νεκρό να «δαγκώσει στο έδαφος και να μην βλάψει τους ζωντανούς».

Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν επίσης περισσότερες από 30 άλλες ταφές στη νεκρόπολη που πιστεύουν ότι ήταν εκεί όπου θάφτηκαν άνθρωποι που «τους φοβόντουσαν όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ζωής, αλλά και μετά το θάνατο».

Κοντά στον τάφο του παιδιού, οι ερευνητές βρήκαν ένα σύμπλεγμα χαλαρών οστών που ανήκαν σε άλλα τρία παιδιά και το θραύσμα μιας γνάθου βαμμένο με πράσινο χρώμα, το οποίο οι ερευνητές λένε ότι θα μπορούσε να προέρχεται από ένα χάλκινο προϊόν που είχε τοποθετηθεί στο στόμα του.

Βρήκαν επίσης τα λείψανα μιας εγκύου γυναίκας.

Η Magdalena Zagrodzka του πανεπιστημίου είπε: «Το έμβρυο ήταν περίπου 5-6 μηνών. Αυτό είναι εκπληκτικό, επειδή τα οστά των παιδιών αυτής της ηλικίας συνήθως δεν συντηρούνται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τελευταίες ανακαλύψεις έγιναν στον ίδιο χώρο όπου πέρυσι οι αρχαιολόγοι βρήκαν τα λείψανα μιας «γυναίκας βαμπίρ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.